Tužiteljstvo BiH

Optužnica za krijumčarenje cigareta vrijednosti 1,15 milijuna KM

Ova zapljena jedna je od najvećih zapljena krijumčarenih cigareta u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Flash | 14. 05. 2021. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, podigao je optužnicu protiv Mevljudina Kalača, rođenog 1977. godine u Rožaju, državljanin Crne Gore, koji se nalazi u pritvoru.

Optuženi se tereti da je 20. veljače ove godine, upravljajući teretnim motornim vozilom, iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu prokrijumčario veliku količinu cigareta, koja nije zavedena u carinskoj dokumentaciji, prevozeći ih skrivene u kamionu koji je prevozio sekundarne papirne sirovine iz pravca Crne Gore, ka krajnjem odredištu u Hrvatskoj.

Nakon ulaska u BiH, ovlaštene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kamion su pod pratnjom provele na carinski terminal u Sarajevu, gdje je uporabom specijalističke opreme za skeniranje i preglede tereta otkrivena količina od 292.499 kutija cigareta, procijenje netržišne vrijednosti od 1.149.872,07 KM.

Cigarete su zaplijenjene i oduzete, a optuženi je lišen slobode i od tada se nalazi u pritvoru.

Ova zapljena jedna je od najvećih zapljena krijumčarenih cigareta u Bosni i Hercegovini.

Optuženi se tereti da je, izbjegavajući mjere carinske kontrole, preko carinske linije prenio robu veće vrijednosti te time počinio kazneno djelo krijumčarenje iz članka 214. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close