Zdravstvene usluge

Optužnica protiv medicinskih radnika: 'Novac prisvajali za sebe'

''Nakon što su pacijenti pristajali da izvrše plaćanje u ambulanti, u uvjerenju da plaćaju naknadu za obavljenu medicinsku uslugu, predavali su novac najčešće Eldini Handžić ili spuštali na stol u ambulanti u prisustvu Dragiše Đogovića''
Vijesti / Flash | 07. 10. 2021. u 12:51 BIRN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv medicinskih radnika Opće bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' zbog zlouporabe položaja ili ovlaštenja.

Dragiša Đogović, Eldina Handžić, Emir Baraković i Haris Pandža se optužnicom terete da su, u svojstvu medicinskih radnika, od siječnja do kraja lipnja 2019. godine od pacijenata Opće bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' u više navrata uzimali novac za zdravstvene usluge mimo redovne blagajničke procedure.

Oni su uz prethodni dogovor priopćavali pacijentima da su dužni izvršiti plaćanje obvezne participacije za obavljene medicinske usluge i da to mogu učiniti na blagajni bolnice ili u ambulanti osobno njima, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva Sarajevo.

''Nakon što su pacijenti pristajali da izvrše plaćanje u ambulanti, u uvjerenju da plaćaju naknadu za obavljenu medicinsku uslugu, predavali su novac najčešće Eldini Handžić ili spuštali na stol u ambulanti u prisustvu Dragiše Đogovića, Emira Barakovića ili Harisa Pandže'', stoji u priopćenju Županijskog tužiteljstva, u kome se dodaje kako pritom pacijentima nisu izdavali nikakve specifikacije ili potvrde o uplatama, a novac su prisvajali za sebe.

Optužnicom je predloženo saslušanje 44 svjedoka, vještaka ekonomske struke, izvođenje 221 materijalnog dokaza, što uključuje i izvođenje dokaza pribavljenih posebnim istražnim radnjama koje su provodili pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), piše Detektor.

Kopirati
Drag cursor here to close