Potraga se nastavlja

Opsežna potraga za Feridom Dizdar nije dala rezultate

Vijesti / Flash | 20. 01. 2017. u 08:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom petka nastavlja se potraga u Počitelju za nestalom Feridom Dizdar.

''Danas ne nastavlja potraga na vodi. Spasilački timovi ISS Mostar, PVP Čapljina i HGSS stanica Dubrovnik, ispostava Neretva, nastavljaju s traganjem po koritu rijeke Neretve'', piše na stranici gss.ba.

Inače, tijekom četvrtka napravljena je opsežna potraga za nestalom Feridom, te je 75 spašavatelja bilo na terenu potrage, a svi su bili podijeljeni u timove. Tri potražna tima radila su s čamcima na vodi; interventna spasilačka služba Mostar, vatrogasci profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina i jedan čamac HGSS-a iz Hrvatske koji je pretraživao tok Neretve kroz Hrvatsku prema ušću.

Bespilotna letjelica-dron snimala je područje ušća rijeke Bregave u Neretvu.
Ekipe kopnene potrage pretraživale su teren od mjesta nestanka do granice s Hrvatskom, ukupno 19 područja-zona potrage.

Pripadnici GSS u BiH, GSS Jablanica, GSS Prozor, GSS HBŽ, HGSS Čitluk, HGSS Mostar, ISS Mostar, rodbina i mještani, pripadnici MUP Čapljina, Vatrogasci te HGSS Hrvatske, sudjelovali su u potrazi.

''Potraga se radila do padanja mraka. Potraga nije dala novih rezultata usprkos velikog zalaganja spašavatelja. Posljednji timovi su se vratili iz terena potrage oko 19h. Potraga u petak se nastavlja na vodi'', napisano je na stranicama HGSS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close