Opozicija ne odustaje

Opozicija u RS održava prosvjed bez dopuštenja i traži ozbiljniju Vladu

Vijesti / Flash | 10. 05. 2016. u 11:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opozicija u Republici Srpskoj (RS) još nije dobila dopuštenje da 14. svibnja organizira prosvjed u Banja Luci, ali su pozvali nezadovoljne građane da tog dana u 12 sati dođu u Park "Mladen Stojanović“.

Nakon toga najavljuju prosvjednu šetnju do Trga Krajine, gdje su vladajuće stranke u RS-u najavile u isto vrijeme miting podrške RS-u.

Lider NDP-a Dragan Čavić je rekao da su ponovili zahtjev gradskim vlastima Banja Luke da im odobre korištenje gradskog parka u subotu te da još nisu dobili odgovor, ali da ih bez obzira na to, ništa neće spriječiti da izađu na prosvjede.

''Prosvjede ćemo održati, bez obzira na to hoće nadleži odobriti ili ne. Sve smo uradili u skladu sa zakonom i očekujemo pozitivan odgovor. Ustavno pravo građana je da mogu organizirati javne skupove i ponašat ćemo se u skladu sa zakonom'', ponovio je Čavić na press-konferenciji na Trgu Krajine.

Na prosvjedima traže, naveo je, da se popravi ekonomsko-socijalno stanje građana u RS-u, da se odmah stavi izvan snage odluka o poskupljenju struje u RS-u, koja je stupila na snagu od 1. svibnja, te da se povuku odluke o novim poreznim opterećenjima građana, zatim isplate sva socijalna davanja, a da se Vlada i predsjednik RS-a "počnu ozbiljno ponašati“.

Čavić je odbacio kao potpuno netočne tvrdnje predsjednika RS-a Milorada Dodika da iza prosvjeda opozicije "stoje stranci“ te pozvao Dodika koliko će "Elektroprivreda RS-a“ i druga javna poduzeća izdvojiti sredstava za dolazak ljudi na miting u organizaciji SNSD-a. Čavić je rekao da Dodik ne može iznositi takve tvrdnje bez ikakvih dokaza.

I potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak je demantirao Dodikove tvrdnje o podršci stranaca prosvjedima opozicije u RS-u.

''Neka narod sam razmisli je li moguće da stranci financiraju proteste opozicije u RS-u, a isti oni su prije nekoliko dana sjedili kod Dodika i proslavljali njegovu slavu? Da li Dodik ponovo laže ili je na slavu zvao one koji ruše RS'', upitao je Crnadak i dodao da se odgovor već zna i da Dodik manipulira.

On je u ime PDP-a pozvao građane da izađu na prosvjede opozicije, koji su, kaže, borba za poštenu RS i sve ono što ne zagovara SNSD.

''Mi ćemo biti u prvom redu prosvjeda i to će biti miran način izražavanja stava da ovako više u RS-u ne može'', zaključio je Crnadak.

Kopirati
Drag cursor here to close