Vode

Opet rastu Bosna i Sana

Vijesti / Flash | 18. 06. 2014. u 13:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema informacijama u protekla 24 sata s automatskog hidrometeorološkog sistema Agencije za vodno područje rijeke Save na svim stanicama, kao posljedica padavina, zabilježen je blagi porast vodostaja, kazao je u izjavi za Agenciju Fena Enes Alagić iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

- Na rijeci Savi u području Federacije BiH nema promjena vodostaja, ali na rijeci Bosni u Maglaju vodostaj je porastao za 18 centimetara. Na rijeci Sani u Sanskom Mostu vodostaj je porastao za 21 centimetar, istaknuo je Alagić.

Međutim, ne očekuju se velike padavine, a prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda sinoptička situacija bi se do kraja tjedna trebala stabilizirati. Očekuje se i ljepše vrijeme nakon 20. lipnja.

- S obzirom na tu prognozu neće doći do značajnijeg porasta vodostaja, a padaline su u granicama normalnih, rekao je Alagić.

Vremenska prognoza govori kako će u Bosni i Hercegovini u četvrtak biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u južnim, istočnim i jugozapadnim područjima.
U petak, 20. lipnja, u našoj zemlji bit će pretežno sunčano. Poslijepodne ili prema kraju dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom.

U subotu, 21. lipnja, na sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi.

U nedjelju, 22. lipnja, u BiH bit će pretežno sunčano, a poslijepodne ili krajem dana u Bosni su mogući lokalni pljuskovi.

Kopirati
Drag cursor here to close