Paranoja ili?

Opet miriše bosansko proljeće?

Vijesti / Flash | 06. 02. 2017. u 11:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pojedine oporbene stranke i pojedini međunarodni dužnosnici u BiH već ohrabruju nezadovoljnike da pokrenu novo 'bosansko proljeće''', objavio je Večernji list navodeći kako bi se, prema njihovim saznanjima, ovo ''događanje naroda trebalo dogoditi u proljeće kao svojevrsna priprema za rušenje vlasti''.

Večernji list tvrdi kako je uvod u nove prosvjede objava voditelja Izaslanstva EU-a u BiH Larsa-Gunnara Wigemarka, koji je potaknut prosvjedima u Rumunjskoj, ocijenio kako bi bilo krajnje vrijeme da se slična pobuna dogodi i u BiH.

''Svjesno ili ne, švedski diplomat je spomenuo nešto što je zapravo u povojima'', piše Večernji list upravo u vrijeme kad se približava obljetnica masovnih prosvjeda koji su se iz Tuzle proširili na Sarajevo i Mostar što je za rezultat imalo paljenje institucija i stranačkih središnjica.

Velikih promjena nije bilo osim što su se političke stranke međusobno optuživale tko podržava ''rušilačke pohode'', tko ih pomaže i organizira dok su, s druge strane, građani u nespretnim plenumima pokušavali reći kakve bi to oni promjene. No, promjene se nisu dogodile, a, kao i sve drugo, prosvjedi su podijeljeni po nacionalnom, stranačkom i interesnom ključu, a štrajkači su se razbili u male grupice na koje danas nitko ne obraća pozornost.

U svom posljednjem obraćanju medijima, Almir Arnaut Beli, koji je 2014. godine predvodio prosvjednike u Tuzli odakle se val proširio po cijeloj Federaciji, govoreći za Bljesak.info o godišnjici prosvjeda, rekao je kako se samo promijenila statistika.

''Jedino što se promijenilo u godini dana je statistika. Broj nezaposlenih je narastao, broj obespravljenih također, mnogi nisu doživjeli ni mladost, ni posao, a ni život dostojan čovjeka'', rekao je za Bljesak.info Almir Arnaut Beli prije dvije godine.

Danas se pak tvrdi kako je broj zaposlenih u porastu, ali i broj onih koji napuštaju zemlju. Tvrdi se kako se neće nasjesti na prosvjede jer, kako tvrde analitičari, BiH je razjedinjena i za prosvjede. A razloge za njih nije teško naći.

Kopirati
Drag cursor here to close