Pernar i ekipa

Opet burno u Hrvatskom saboru

Vijesti / Flash | 03. 05. 2017. u 20:34 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski sabor nastavio je poslijepodne burnu raspravu o SDP-ovom prijedlogu opoziva ministra financija Zdravka Marića, u kojoj su HDZ-ovi zastupnici one oporbene prozvali da nad ministrom vrše "orkestrirani mobbing", da umjesto ijednog argumenta za njegovo razrješenje nude "jeftino politikanstvo".

Branko Bačić je u ime Kluba HDZ-a kazao kako nema nijednog argumenta kojim bi se Marića moglo teretiti i zašto bi ga se trebalo razriješiti. "Svi vi koji ste pročitali prijedlog za opozivom možete se složiti kako tamo nema nijednog argumenta kojim bi ga se teretilo", poručio je Bačić.

"Nad ministrom Marićem vrši se orkestrirani mobbing, zamjera mu se što je uspješan", ustvrdila je HDZ-ova Majda Burić, odgovarući na kritike na račun ministra financija iz redova SDP-a. "Što bi trebao, nositi ceker i voziti stojadin", upitala je.

U ime Vlade, njezina potpredsjednica Martina Dalić odbacila je sve kritike na Marićev račun, braneći poreznu reformu, kao i takozvani lex Agrokor, te prozivajući SDP-ovce za "politički larpurlarizam i jeftino politikantstvo". "Ono što je meni najveća plaća za trud oko Zakona o izvanrednoj upravi jest ući u Konzum i čuti 'dobar dan' od blagajnica koje tamo rade", rekla je.

U ime Kluba SDP-a Peđa Grbin kazao je kako je ministar Marić posljedica HDZ-ove 27-godišnje politike njegovanja sukoba interesa i zatvaranja očiju pred sukobom interesa. "Fantastično ste savladali zabijanje glava u pijesak i nedavanje odgovora", kazao je Grbin i upitao HDZ-ovce: "Biste li iskoristili poziciju da sjedite u nadzornom odboru jedne banke i ishodite za sebe povoljniji kredit od onoga koji mogu dobiti građani?".

Saša Đujić (SDP) kazao je da građani više ne mogu biti taoci HDZ-a i Mosta te pozvao na nove izbore, prenosi Hina.

"Umorni smo već od vas gospodine Mariću, od vas i od HDZ-a", istaknuo je Ivan Pernar (Živi zid) te pozvao Marića da podnese ostavku. Njegov stranački kolega Branimir Bunjac je pak pozvao ministra da objasni svoju imovinsku karticu - sat Rolex, Audi A6, četiri nekretnine, ušteđevinu, dionice.

"Sve što vi znate jest beskrajno zaduživati mene, moju djecu i moje unuke. Ono što se dogodilo Agrokoru, dogodit će se i Hrvatskoj, ali to vas, naravno, ne brine previše. Svatko vidi da su rezultati vaše politike pogubni, ministre Mariću", poručio je.

Kopirati
Drag cursor here to close