VSTV

Općinski sud početkom 2015. godine dobija novu zgradu

Vijesti / Flash | 20. 11. 2014. u 10:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uposlenici Općinskog suda u Mostaru u novu zgradu neće useliti prije iduće godine.

''Projekt rekonstrukcije i izgradnje nove zgrade Općinskog suda u Mostaru u završnoj fazi i da se radovi privode kraju. Uposlenici suda će preseliti u novu zgradu nakon što se steknu uvjeti, odnosno izvrši tehnički prijem objekta i dobije upotrebna dozvola koja se očekuje početkom 2015. godine'', rečeno je za Bljesak.info iz Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća.

U rekonstrukciju zgrade Općinskog suda, koja je počela u kolovozu 2013. godine je uloženo 3,15 milijuna KM. Sredstva za rekonstrukciju nove zgrade Općinskog suda u Mostaru osigurali su VSTV BiH putem Projekta unapređenje efikasnosti pravosuđa koji financiraju Kraljevina Norveška i Švedska te Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

Za ovu namjenu VSTV BiH je iz granta Norveške izdvojio financijska sredstva u iznosu od 2,15 milijuna KM dok je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije iz proračuna izdvojila iznos od 1 milijun KM.

Podsjećamo, Općinski sud u Mostaru dobiti će četiri potpuno opremljene sudnice, funkcionalnu i strankama pristupačnu pisarnicu u prizemlju, arhiv u podrumu s izravnim pristupom pisarnici, dovoljan broj ureda za suce na prvom katu i u potkrovlju, kontrolu na ulazu koji će ujedno biti prilagođen osobama s invaliditetom, prostor za sudsku policiju, info pult, lift za više katove, restoran i sistem grijanja i hlađenja s geotermalnim izvorom energije. Ovom rekonstrukcijom dobiti će se funkcionalno organiziran prostor suda površine 4.100 m² čime će se stvoriti kvalitetniji i efikasniji uslovi za rad nositelja pravosudnih funkcija s ciljem ostvarivanja boljih rezultata, pružanja više razine usluga i olakšan pristup građana, korisnika suda.

Kopirati
Drag cursor here to close