Imenovanja

Općinski sud Mostar dobio novu predsjednicu

Vijesti / Flash | 30. 11. 2016. u 12:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko sudski i tužiteljsko vijeće (VSTS) BiH donio je odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u BiH, koji će stupiti na dužnost 3. siječnja, odnosno 12. prosinca i 15. veljače, priopćeno je iz VSTV-a.

Za tužitelje u Tužiteljstvu Republike Srpske imenovani su Snježana Petković, Slobodan Ćelić i Goran Glamočanin, a Ranko Jovanović na poziciju suca Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Na poziciju suca Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici imenovani su Dragica Stanković, Đurađ Kozomara, Ilija Tadić i Samir Šehović, koji će stupiti na dužnost 15. veljače.

Na poziciju suca u Vrhovnom sudu Federacije BiH imenovani su Sonja Radošević, Slavko Pavlović, Zlata Džafić, Senad Mulabdić i Jasminka Kubat, koji će stupiti na dužnost 12. prosinca.

Indira Hadžimehmedović imenovana je na poziciju predsjednika Županijskog suda u Tuzli, Dragica Dragičević za predsjednicu Općinskog suda u Žepču, Divna Bošnjak za predsjednicu Općinskog suda u Mostaru i Enes Halilović na poziciju suca i predsjednika Općinskog suda u Lukavcu.

Na poziciju dodatnog suca Općinskog suda u Tuzli imenovani su Šejla Ćatić i Ljiljana Stevanović, prenosi Srna.

Za tužitelje Županijskog tužiteljstva u Sarajevu imenovani su Sanela Škaljić, Zoran Ikonić i Ena Bahtijarević Alagić, za tužitelje u Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije Dženaida Kopić i Benita Mladina, te na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva u Tuzli Jasmina Nuridin i Neda Draganić u Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije.

Pri donošenju odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Kopirati
Drag cursor here to close