Vlada FBiH

Općini Čitluk dodano Mostarsko Cerno

Vijesti / Flash | 10. 12. 2015. u 14:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH danas je utvrdila Nacrt zakona o dopuni Zakona o utvrđivanju naseljenih mjesta i o izmjenama u nazivima naseljenih mjesta u određenim općinama, čime je na popis naseljenih mjesta u općini Čitluk dodano Mostarsko Cerno.

Istodobno, Mostarsko Cerno je, na ovaj način, izdvojeno iz naseljenog mjesta Služanj.

Općinsko vijeće Čitluka će, u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovog zakona, s njegovim odredbama usuglasiti svoje propise o nazivima i granicama naseljenih mjesta.

Inicijativa za utvrđivanje novog naseljenog mjesta i za njegovo izdvajanje iz Služnja pokrenuta je zbog negodovanja građana Mostarskog Cerna nakon stupanja na snagu Zakona o matičnim knjigama 2012. godine. Naime, građani iz ovog naselja su, do stupanja na snagu Zakona, mogli upisivati činjenice prema svojoj volji, tako što su u matične knjige, koje su do tada vođene, upisivali nazive Mostarsko Cerno, Cerno ili Služanj.

U obrazloženju inicijative je navedeno i da je ovaj dio naseljenog mjesta Služanj imao svoju mjesnu zajednicu, te da postoji i prirodna granica između njih, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close