Obljetnica

OO HDZ BiH Busovača proslavila 27 godina postojanja i rada

Vijesti / Flash | 28. 02. 2017. u 13:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice BiH Busovača proslavio je 27 godina svoga postojanja i rada.

Tom prigodom, položen je vijenac pred središnjim spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima te je održana svečana akademija.

 Na svečanosti je sudjelovalo i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno Draganom Čovićem. On je u prigodnom govoru rekao da je danas više nego ikad potreban mnogo kvalitetniji iskorak u izgradnji izvršne vlasti, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Okupljene je pozdravila i aktualna predsjednica OO HDZ BiH Busovača Mirjana Plavčić te je istaknula da Općinski odbor HDZ BiH Busovača danas broji 984 člana.

''Općinska organizacija djeluje kroz 12 temeljnih ogranaka, a 12 je temeljnih ogranaka Zajednice žena i Mladeži. Ovakva organizacija daje poseban zamah našemu radu koji se potvrdio na proteklim općim i lokalnim izborima. Nažalost, na lokalnim izborima 2016. godine, po treći put, usprkos velikoj izlaznosti, poziciju načelnika i većinu u OV nismo izborili. Nedostajala su 584 glasa'', kazala je Plavčić.

Predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi ŽSB-u Nikola Grubešić istaknuo je kako Županija Središnja Bosna, gledajući HDZ BiH, prva je u državi po broju glasova, uz činjenicu da u gradu Mostaru nije bilo izbora.

''Uz ovaj podatak i činjenicu da smo najjača politička stranka u Saboru ŽSB i činjenicu da imamo paritet u Vladi ŽSB, odnosno većinu, mi Hrvati ovdje u ŽSB suvereno planiramo procese, upravljamo i rukovidimo tim procesima. To se osjeti u pozitivnom smislu u svakoj općini ŽSB gdje žive Hrvati'', kazao je Grubešić.

Kopirati
Drag cursor here to close