Podcast ''Sredinom''

Omer Hujdur: Ljubo Bešlić je imao konkretnija rješenja za Uborak od Kordića

Hujdur je između ostalog rekao i kako trenutna vlast u Mostaru 'čeka da im prođe mandat', a da se ništa konkretno ne uradi po pitanju Uborka.
Vijesti / Flash | 20. 09. 2023. u 20:17 M.L. | Bljesak.info
Omer Hujdur u podcastu ''Sredinom''

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 50-om izdanju podcasta ''Sredinom'', gost je bio Omer Hujdur ispred inicijative ''Jer nas se tiče''.

Nekadašnji predsjednik ove Inicijative, a danas zastupnik u Skupštini HNŽ-a najpoznatiji je po istupima u javnosti oko problema deponije Uborak nadomak Mostara.

Uborak, ali i njegov politički angažman kroz NIP bile su teme ovog izdanja podcasta.

Je li spalionica rješenje koje se čeka, hoće li biti novih blokada deponije, zašto misli da je pokojni gradonačelnik Ljubo Bešlić bio konkretniji po pitanju rješenja Uborka i zašto nisu pristali na 'ponudu' sadašnjeg gradonačelnika Kordića, zbog čega je sporan Plan prilagođavanja i sanacije deponije, je li kvalitet života građana u naseljima Vrapčići i Bijelo Polje obilježen velikim brojem oboljenja zbog otpada koji se odlaže tu, te brojnim drugim temama Hujdur je govorio za Bljesak.

Između ostalog je rekao i kako trenutna vlast u Mostaru 'čeka da im prođe mandat', a da se ništa konkretno ne uradi po pitanju Uborka.

Govorio je i o optužbama koje je Kordić iznio na račun ''Jer nas se tiče'', a koji je rekao da je sve 'zapelo' jer je ovo Udruženje podnijelu tužbu.

Hujdur se svrnuo i na nerad Skupštine HNŽ-a u kojoj i sam sjedi kao zastupnik, a pričao je i o Kordićevom 'postavljanu svog čovjeka' u Nadzorni odbor JP Deponija.

Kopirati
Drag cursor here to close