tri dana

Okončana zajednička vojna obuka u Livnu

Vijesti / Flash | 18. 03. 2016. u 17:28 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završnom vježbom naziva "Operacija traganja i spašavanja“ u vojarni na Orlovači u Livnu i jezeru Mandek okončana je višednevna zajednička vojna obuka pripadnika Oružanih snaga BiH i Multinacionalne bojne EUFOR-a, koja je trajala u vojarni "Ante Bruno Bušić“ u Livnu od 14. do 18. ožujka.

Završna vježba - simulacija pomoći civilnim strukturama u slučaju prirodne nesreće u kojoj su sudjelovali pripadnici 1. pješačke bojne 4. pješačke brigade OS BiH u Livnu, pripadnici EUFOR-a predvođeni mađarskim vodom, posebna postrojba za potporu MUP-a Hercegbosanske županije, Gorska služba spašavanja i Civilna zaštita Hercegbosanske županije, pokazala je potpunu osposobljenost vojske i ostalih sudionika vježbe za misiju pomoći civilnom stanovništvu u traganju i spašavanju prilikom prirodnih katastrofa, istaknuo je pukovnik Dinko Ivković, zapovjednik vojarne "Ante Bruno Bušić“ u Livnu.

Vježba obuhvaća korištenje helikoptera, čamaca, kombinirane tehnike spašavanja na vodi, kopnu, planini te pružanje prve pomoći koja je od iznimne važnosti za rad i obuku vojnih postrojbi, njihovo usavršavanje, ali i jačanje i razvijanje civilno-vojne suradnje, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close