Burkina Faso

Okončana talačka kriza u hotelu, oslobođeno 126 osoba, Al Kaida preuzela odgovornost

Vijesti / Flash | 16. 01. 2016. u 11:16 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcija oslobađanja taoca u hotelu "Splendid" u Ouagadougou, Burkina Faso, do koje je došlo nakon napada na hotel okončana je uz pomoć sigurnosnih snaga i francuskih specijalnih timova.

Do sada je u ovom napadu poginulo 30 osoba, a 126 osoba je spašeno. Među spašenima nalaze se i 33 ozlijeđene osobe. Oslobođen je i ministar rada Burkine Faso.

Kako je kazao ministar unutrašnjih poslova i sigurnosti Burkine Faso Simon Compaore, pripadnici sigurnosnih snaga su uspostavili kontrolu nad hotelom, ali su nastavljene akcije oko hotela kako bi bili sigurni da se neki terorist nije sakrio u blizini.

Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija Al-Kaida islamskog Magreba (AQIM). Očevici su ranije naveli da su ispred hotela "Splendid" oko 19.30 sati eksplodirale dvije automobil bombe.

Maskirani napadači su, nakon eksplozija, ušli u hotel, nakon čega je došlo do pucnjave između napadača i sigurnosnih snaga.

Prema riječima očevidaca, u hotel su ušla tri ili četiri napadača, dodajući kako se pucnjava čuje iz hotela te kako pred hotelom gori automobil.

 

Abi Ouattara, glasnogovornica ministarstva sigurnosti i unutarnjih poslova Burkine Faso, priopćila je u subotu da su ekstremisti oteli austrijskog liječnika i njegovu suprugu na sjeveru zemlje u blizini granice s Malijem.

Glasnogovornica je izjavila da su džihadisti oteli bračni par u mjestu Baraboule u pokrajini Soum u regiji Sahel Burkine Faso.

Ministarstvo nije imalo informacije koliko dugo je par boravio na sjeveru Burkine Faso, gdje su se bavili volonterskim radom.

Predsjednik Burkine Faso priopćio je da su snage sigurnosti ubile četvrtog ekstremistu u obližnjem hotelu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close