DCAF operacija

Okončana sedmodnevna akcija 'Jelka 2014'

Vijesti / Flash | 18. 12. 2014. u 14:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod pokroviteljstvom DCAF programa granične sigurnosti u razdoblju od 10. – 17. prosinca 2014. godine realizirana je koordinirana međunarodna policijska operacija u pet zemalja Balkana: Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Nositelj aktivnosti Operacije 'Jelka 2014.' u BiH je Granična policija BiH, a u našoj zemlji su je policijski službenici zajedno sa kolegama iz nabrojanih zemalja sprovodili na međunarodnim graničnim prijelazima: Izačić, Bijača, Karakaj, Orašje i Gradiška. Osnovni cilj koordinirane DCAF-ove operacije koja je realizirana u svakoj zemlji na po pet međunarodnih graničnih prijelaza je pojačana kontrola putnih isprava na graničnim prijelazima na drugoj liniji provjera.

Osim toga veoma značajan cilj operacije je razmjena dobrih praksi i iskustava kao i izgradnja međusobnog povjerenja i suradnje policijskih tijela svih zemalja Balkana.

Ova međunarodna operacija još jednom je potvrdila da su policijske agencije zapadnobalkanskih zemalja sposobne i spremne surađivati i poduzeti konkretne operativne rezultate. U okviru Operacije 'Jelka 2014.' policijski službenici Granične policije BiH izvršili su kontrolu 2421 putnog dokumenta na drugoj liniji provjera, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close