Svi očekuju

OHR očekuje privremeno financiranje

Vijesti / Flash | 27. 01. 2015. u 07:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Osnovna obveza nadležnih domaćih institucija je osiguranje kontinuiteta u funkcioniranju institucija i ispunjenje obveza koje imaju prema građanima, posebno onim najugroženijim'', rečeno je Feni iz Ureda visokog predstavnika na pitanje hoće li visoki predstavnik možda iskoristiti svoje ovlasti kako bi osigurao neometano funkcioniranje institucija Federacije BiH ukoliko odluka o privremenom financiranju ne bude usvojena na vrijeme.

''U tom smislu, OHR očekuje od Doma naroda Parlamenta FBiH da bez odgađanja donese odluku o privremenom finansiranju, te tako omogući neometano funkcioniranje institucija na razini FBiH'', rečeno je iz OHR-a.

Podsjećamo, jučer glasnogovornik OHR-a Mario Brkić u izjavi za Bljesak.info nije bio izričit hoće li visoki predstavnik donijeti odluku o privremenom financiranju kako je to, ubog kašnjenja vlasti, učinio 26. siječnja 2011. godine.

''OHR i cjelokupna međunarodna zajednica više su puta pozivali na najhitnije formiranje vlasti na svim razinama'', izjavio je za Bljesak.info Brkić.

''OHR očekuje uspostavu vlasti u Federaciji BiH bez odlaganja kako bi institucije mogle početi raditi i rješavati ozbiljne probleme s kojima se građani suočavaju, a posebno probleme koji pogađaju stotine tisuća nezaposlenih'', rekao je kratko za Bljesak.info Brkić.

Kopirati
Drag cursor here to close