Na mjesto člana

Ognjen Tadić podnio ostavku u Interresornoj skupini za Izmjene zakona

Vijesti / Flash | 14. 03. 2017. u 15:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić izjavio je danas Srni da je ostavku na mjesto člana Interresorne radne skupine za izradu izmjena izbornog zakonodavstva u BiH podnio, jer smatra da ona nema podršku za rješavanje krupnih pitanja.

''Kada je prije nekoliko godina formirana ova komisija, ona je dobila zadatak od političkih lidera da riješi probleme kao što su cenzus, otvorene/zatvorene liste, način izbora kandidata, regularnost izbora, elektronsko glasanje i slično'', rekao je danas Tadić.

Podsjetio je da je Interresorna radna skupina, iako je mjesecima radila da bi došla do rješenja, na kraju parlamentu BiH dostavila nekoliko amandmana na izborni zakon koji se, uglavnom, tiču nekih tehničkih pitanja.

Sada se, kako je rekao, ponovo aktivira ta komisija da bi rješavala ozbiljna, krupna politička pitanja u vezi s implementacijom odluke “Sejdić-Finci”, statusa Hrvata unutar Federacije BiH u vezi s izborom hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Prema njegovom mišljenju, kao što ni ranije nije postojala istinska podrška članovima te radne skupine da urade svoj posao kako treba, ta podrška neće postojati ni sada.

''Ne želim biti dio priče kojom se tobože pokušava nešto popraviti u ovoj zemlji, a zapravo se zloupotrebljavaju moje ime i prezime i imena drugih članova ove komisije'', zaključio je Tadić.

U obrazloženju ostavke na članstvo u Interresornoj radnoj skupini, Tadić je naveo da ona od osnivanja nema odriješene ruke da u skladu sa svojim poimanjem stanja u izbornim procesima predloži izmjene, kojima bi se izborni proces dodatno demokratizirao i u svakom pogledu unaprijedio, piše Srna.

Interresornu radnu skupinu za izradu izmjena izbornog zakonodavstva u BiH čine po tri člana Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine, Vijeća ministara i Središnje izborne komisije /SIP/ BiH.

Iz Doma naroda, osim Tadića, u Radnoj skupini su Halid Genjac i Bariša Čolak, iz Zastupničkog doma Hazim Rančić, Borjana Krišto i Lazar Prodanović.

Vijeće ministara predstavljaju Josip Grubeša, Semiha Borovac i Mirko Šarović, a SIP BiH Branko Petrić, Vlado Rogić i Ahmet Šantić.

Kopirati
Drag cursor here to close