Obnavlja se 95 kuća

Odžak: Pomoć povratnicima iz RH u BiH se nastavlja nakon četiri godine

Vijesti / Flash | 22. 07. 2014. u 13:33 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon četiri godine zastoja, zbog administrativnih nesuglasica, danas je ponovo krenula isporuka građevinskog materijala, koji Vlada Republike Hrvatske donira za obnovu 95 kuća povratnika iz Republike Hrvatske u BiH.

Tim povodom danas su se u Odžaku sastali ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić, predstojnica državnog ureda za obnovu pri Vladi RH Mirela Stanić Popović i premijer Vlade Posavske županije Marijan Oršolić.

"Pomoć povratnicima iz Hrvatske se nastavlja i u ovoj godini je planirana obnova 95 obiteljskih kuća na području BiH. Dobavljači građevinskog materijala su spremni, po nalozima se vrši priprema materijala i očekujemo do kraja ove godine da će se uspjeti isporučiti“, kazala je predstojnica državnog ureda za obnovu pri Vladi RH Mirela Stanić Popović.

Uz vrijednu donaciju građevinskog materijala za obnovu 95 povratničkih kuća, ministar Ljubić navodi i druge vrijedne donacije koje će narednih dana pristići u posavsku županiju.

"Danas smo također isporučili određenu pomoć Crvenom križu Posavske županije u hrani i higijenskim potrepštinama. Ovih dana kreće isporuka poljoprivredne mehanizacije i druge opreme u vrijednosti 1,3 milijuna maraka“, istaknuo je ministar Ljubić

Dodao je kako je s premijerom Vlade Posavske županije i predstavnicima kuvajtskog Crvenog polumjeseca dogovorena obnova oko 250 stambenih jedinica u vrijednosti od 1 milijun dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close