Zbog Sky aplikacije

Odvjetniku jednomjesečni pritvor

Pritvor je određen zbog postojanja kako općeg tako i posebnog pritvorskog razloga, odnosno zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove
Vijesti / Flash | 28. 10. 2022. u 16:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Odvjetnik Zlatko Ibrišimović i Admir Arnautović - Šmrk

Sud Bosne i Hercegovine je danas prihvatio prijedlog Tužiteljstva BiH i donio rješenje kojim je osumnjičenom Zlatku Ibrišimović određen pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno od 26.10.2022. do 26.11.2022. godine ili do nove odluke Suda.

Ibrišimović je osumnjičen za počinjenje krivičnog djela - organizirani kriminal u vezi s pranjem novca, priopćeno je iz Suda BiH.

Pritvor je određen zbog postojanja kako općeg tako i posebnog pritvorskog razloga, odnosno zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Podsjećamo, prema neslužbenim informacijama, on je uhićen nakon što je njegovo ime spominjano u aplikaciji Sky.

Inače, Ibrišimović je bio branitelj Admira Arnautovića, poznatijeg kao Šmrk koji je nedavno uhićen.

Šmrk se sumnjiči da je od polovine 2019. do uhićenja na teritoriji BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Španjolske, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švicarske i Slovenije organizirao međunarodnu grupu za organizirani kriminal koja se kontinuirano bavila švercom kokaina, marihuane i spida. On je putem telefonskih aparata kripta Sky dogovarao vrstu, količinu i kupovinu droge, te je zaradu ulagao u nekretnine i vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close