Više kaznenih djela

Odvjetnik demantirao uhićenje Faruka Balijagića

Vijesti / Flash | 12. 05. 2016. u 15:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirnes Ajanović, odvjetnik Faruka Balijagića je demantirao da je njegov branjenik uhićen u Republici Hrvatskoj.

Nakon što sam obaviješten o navodnom uhićenju, kontaktirao sam Faruka Balijagića, koji mi je priopćio da je od strane istražnog suca Županijskog suda u Rijeci pozvan radi davanja izjave, a nakon što je podnio zahtjev Državnom odvjetništvu i Ministarstvu pravde Republike Hrvatske da mu se po optužnici Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo sudi u Hrvatskoj. Faruk Balijagić je pozvan na adresu stana u Rijeci, a koju sam u svojstvu branitelja dostavio Kantonalnom sudu u Sarajevu. Nakon što je Faruk Balijagić saslušan, isti je bez bilo kakvih mjera zabrane i dalje slobodan građanin'', naveo je njegov odvjetnik.

Ajanović kaže kako je istražni sudac Županijskog suda u Rijeci donio odluku da se ukine potjernica raspisana u BiH protiv Faruka Balijagića i da se odbije zahtjev za izručenje istog Bosni i Hercegovini. Također je sudac odlučio da će se Balijagiću suditi u Republici Hrvatskoj, članici Europske unije, a po optužnici Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo.

''S obzirom da se u BiH pred Kantonalnim sudom u Sarajevu sudi Adi Balijagiću, po istom činjeničnom i dokaznom supstratu kao i Faruku Balijagiću u Republici Hrvatskoj, očito je da će ovaj slučaj biti sudski presedan i ispit za nepristranost rada pravosuđa u BiH, posebno ukoliko se dogodi da presude budu različite'', rekao je odvjetnik Mirnes Ajanović.

Faruk Balijagić i njegov sin Ado uhićeni su 15. rujna prošle godine. Optužnica protiv njih potvrđena je 9. prosinca. Pritvor im je ukinut 4. siječnja, na što se Kantonalno tužiteljstvo KS žalilo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close