Glavni tajnik SDA

Odvjetnici traže puštanje na slobodu Amira Zukića

Vijesti / Flash | 28. 03. 2017. u 08:30 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnički tim glavnog tajnika Stranke dekomokratske akcije (SDA) Amira Zukića koji je uhićen i optužen u predmetu ''Bosna'', a koji se nalazi u pritvoru, traži da njihov branjenik bude pušten na slobodu.

Pritvor mu je za dva mjeseca produžio Općinski sud u Sarajevu, a jedan od njegovih odvjetnika Jasmin Muratović Feni je kazao da su žalbu uložili Županijskom sudu u Sarajevu koji bi kroz desetak dana trebao donijeti odluku.

''Žalili smo se u zakonskom roku i nadamo se da će žalba biti uvažena'', istaknuo je Muratović.

Općinski sud u Sarajevu ranije ovog mjeseca potvrdio je optužnicu protiv Zukića i ostalih osumnjičenih u akciji "Bosna", a koju je podiglo Tužiteljstvo Županije Sarajevo.

Osim njega optužnica je potvrđena protiv njegovog vozača Seida Fazlagića, izvršnog direktora Elektroprivrede BiH Eseda Džananovića, potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, te Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića i Mirsada Kukića.

Oni se terete da su počinili kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi s kaznenim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te kazneno djelo protuzakonito posredovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close