UNO BiH

U tri akcije oduzete cigarete i duhan u vrijednosti od 35.000 KM

U tijeku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS.
Vijesti / Flash | 09. 02. 2020. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u tri odvojene akcije na području grada Tuzle i općine Bratunac oduzeli su cigarete i rezani duhan u vrijednosti 35.000 KM, priopćeno je iz ove uprave.

Ovlašteni službenici UNO, Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, regionalnog centra Tuzla, na osnovu ranijih operativnih saznanja na području grada Tuzle, kod jedne osobe pronašla veću količinu cigareta i rezanog duhana, koji nisu bile obilježeni na propisan način akciznim markicama UNO. Radilo se o 1.380 paklica cigareta i 10 kg sitno rezanog duhana.

U akciji  na području grada Tuzle, ovlašteni službenici UNO su u saradnji s Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove TK-a i MUP TK-a PS Centar, kod 5 osoba pronašli veću količinu rezanog duhana i cigareta koji nisu bile obilježeni na zakonom propisan način. Radilo se o 1.140 paklica cigareta, 5385 ručno motanih cigareta i 18 kg sitno rezanog duhana.

U trećoj odvojenoj akciji na području koje pokriva regionalni cantra UNO u Tuzli, službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja na osnovu ranijih operativnih saznanja na području općine Bratunac kod jedne osobe pronašli su veću količinu cigareta bez zakonom propisanih akciznih markica i sitno rezanog duhana, i to 1.980 paklica i 30 kg sitno rezanog duhana.

Oduzeta roba nije bila obilježena na propisan način akciznim markicama koje izdaje Uprava za neizravno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe. Vrijednost oduzete robe u ove tri  odvojene akcije iznosi 35.000,00 KM, a protiv osoba od kojih je roba privremeno oduzeta poduzete su zakonom propisane mjere i radnje.

U tijeku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS.

Kopirati
Drag cursor here to close