O Mostaru

Održana tribina ''Mostar je Platforma za progres Bosne i Hercegovine''

"Platforma za progres smatra da je političko uređenje Mostara od krucijalne važnosti za cijelu Bosnu i Hercegovinu i da će od kvaliteta uređenja Mostara u velikoj mjeri ovisiti uređenje cijele Bosne i Hercegovine''
Vijesti / Flash | 06. 03. 2020. u 21:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Platforma za progres od prvog dana svog djelovanja je svjesna težine problema neodržavanja lokalnih izbora u dva izborna ciklusa u gradu Mostaru čime su građani Mostara uskraćeni za elementarno demokratsko pravo da biraju i budu birani, naveli su iz Platforme za progres tijekom održavanja javne tribine ''Mostar je Platforma za progres Bosne i Hercegovine'' koja je održana u Mostaru 6. ožujka u hotelu Bristol.

Uvodničari tribine su bili Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, Sejfudin Hodžić, izvršni direktor Platforme za progres, Edisa Demić, predsjednica regije Neretva i Edin Batlak, član Političkog vijeća Platforme za progres.

Foto: Bljesak.info / Održana tribina ''Mostar je Platforma za progres Bosne i Hercegovine''

"Platforma za progres smatra da je političko uređenje Mostara od krucijalne važnosti za cijelu Bosnu i Hercegovinu i da će od kvaliteta uređenja Mostara u velikoj mjeri ovisiti uređenje cijele Bosne i Hercegovine'', rečeno je između ostalog na tribini.

Platforma za progres opredjelila se za pristup u kojem se razvija svoj model ''srednjega puta'',a kojim se ostvaruje pomirenje građanskog i etničkog modela. Ovim modelom između ostalog implementirala bi se i presuda Europskog suda za ljudska prava poznata kao ''Presuda Sejdić-Finci'' na lokalnoj razini.

Foto: Bljesak.info / Održana tribina ''Mostar je Platforma za progres Bosne i Hercegovine''
Kopirati
Drag cursor here to close