Radno

Održana prva sjednica Vlade Hercegbosanske županije

Vijesti / Flash | 20. 05. 2015. u 14:58 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je održana prva sjednica Vlade Hercegbosanske županije, priopćeno je iz te vlade.

Na sjednici su razmatrana izvješća o radu Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Ministarstva financija, te Ministarstva znanosti prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije za 2014. godinu.

Donesena je Odluka o imenovanju privremenog predsjednika i članova Nadzornog odbora JP „Tušnica“ d.o.o. Livno na razdoblje od tri mjeseca.

Vlada je razmatrala i usvojila tri odluke Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa, i to odluku o odobravanju financijskih sredstava osnovnim i srednjim školama Hercegbosanske županije u ukupnome iznosu od 4.447,08 KM za izmirenje doprinosa za mirovinskoinvalidsko osiguranje za djelatnike koji su stekli uvjete za umirovljenje prema popisu resornog Ministarstva, odluku o preraspodjeli financijskih sredstava iz proračuna Hercegbosanske županije za 2015. godinu, kako bi se u potpunosti realizirao projekt predškolskog odgoja i obrazovanja na području Hercegbosanske županije koji se odnosi na financiranje asistenata za djecu s posebnim potrebama u nastavi u osnovnim i srednjim školama i odluku o odobravanju 32.000 KM resornom Ministarstvu kao pomoć u realizaciji projekta predškolskog odgoja i obrazovanja koje Ministarstvo, zajedno s UNICEF-om, provodi u svih 6 općina Hercegbosanske županije.

Usvojena je odluka o izmjeni i dopuni odluke o listi lijekova koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja Hercegbosanske županije (pozitivna lista lijekova), te odluka o davanju suglasnosti na odluku o određivanju vrijednosti boda za izračunavanje komunalne naknade za 2015. godinu u općini Glamoč u visini od 0,025 KM.

Vlada je na sjednici donijela rješenje o imenovanju Josipa Teklića ravnateljem Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije na razdoblje od 5 godina, te donijela rješenje o imenovanju 17 članova radne skupine za vođenje projekta izrade Strategije razvoja Hercegbosanske županije za razdoblje 2014.-2020. godine, kojoj je predsjednik Draško Dalić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela rješenje o razrješenju Mirjane Stojsavljević-Petraković članom Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije i rješenje o imenovanju Vanje Krnjete novim privremenim članom ovoga Upravnog vijeća na razdoblje od tri mjeseca, te odluku o davanju suglasnosti na raspisivanje Javnog natječaja za izbor novog stalnog člana Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close