Mostar

Održana prosvjedna šetnja u znak podrške majci i djeci

Krenuvši sa Španjolskog trga, građani su mirnom šetnjom čije je krajnje odredište bio mostarski Centar za socijalni rad, iskazali nezadovoljstvo radom državnih institucija.
Vijesti / Flash | 01. 03. 2019. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosvjedna šetnja, u znak podrške majci i djeci, organizirana putem društvenih mreža, održana je u petak 1. ožujka u Mostaru. Krenuvši sa Španjolskog trga, građani su mirnom šetnjom čije je krajnje odredište bio mostarski Centar za socijalni rad, iskazali nezadovoljstvo radom državnih institucija.

Naime, istraga o navodnom zlostavljanju djece proteklih dana potresa javnost u Mostaru,
koju su o ovom slučaju upoznali pojedini internetski portali objavivši svjedočanstvo majke koja, između ostalog optužuje sustav, da ''ne radi'' i štiti počinitelja, a ne žrtve.

U međuvremenu je, kako doznaje Bljesak.info, Tužiteljstvo HNŽ obustavilo istragu u ovom slučaju jer je utvrđeno da nema dovoljno dokaza da je počinjeno Kazneno djelo za koje se osumnjičeni otac tereti. Službeni komentar na odluku o obustavljanju istrage iz Tužiteljstva HNŽ nismo mogli dobiti.

Javnosti se, kako smo i ranije pisali, zbog osjetljivosti slučaja, zaštite maloljetnika i samog procesa koji je u tijeku, ne može otkrivati više detalja o ovom slučaju, a iz Centra za socijalni rad ranije su za naš portal upozorili upravo na ranjivost ove kategorije.

''Ustanova centar za socijalni rad ne može davati informacije vezane za postupke i predmete koji se vode u Centru, a sve radi zaštite prava i interesa djece. Svako iznošenje podataka je odavanje profesionalne tajne i povreda radnih obveza'', rekla je ranije za Bljesak.info ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar Zdravka Marić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close