Financiranje kampanje

Održana IV. redovita sjednica Županijskoga odbora HDZ BiH Hercegovačko-neretvanske županije.

Vijesti / Flash | 27. 07. 2012. u 17:06 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Doma HDZ BiH u petak, 27. srpnja 2012. godine održana je četvrta sjednica Županijskog odbora HDZ BiH Hercegovačko - neretvanske županije.

Razgovarano je o pripremama za predstojeće Lokalne izbore s posebnim osvrtom na financiranje izborne kampanje. S tim u vezi, već su imenovana tijela Provedbenog izbornog stožera (PIS) Hercegovačko - neretvanske županije.

Predsjednici općinskih odbora podnijeli su izvješće o tijeku dosadašnjih predizbornih aktivnosti, dinamici kampanje door – to – door , a istaknut je i izborni cilj lokalnih izbora 2012. - osvajanje većine u općinskim vijećima i izbor načelnika i gradonačelnika iz reda Hrvatske Demokratske Zajednice BiH.

Rafael Gagro, predsjednik Županijskoga odbora HDZ BiH HNŽ tom prigodom izrazio je svoje zadovoljstvo odrađenim poslom na terenu i iskazao uvjerenje u pobjedu HDZ BiH na predstojećim izborima u većini općina na području županije, a posebice u općini Prozor – Rama.

Jedina iznimka u cjelokupnom procesu predizbornih aktivnosti ostaje Grad Mostar za koji još nisu raspisani lokalni izbori jer po nalogu Ustavnoga suda nisu promijenjeni sporni dijelovi Statuta Mostara i Izbornog zakona koji reguliraju izbore u gradu na Neretvi.

Bez obzira na tu činjenicu, u Provedbenom izbornom stožeru Gradskog odbora HDZ BiH Mostara izborne aktivnosti se odvijaju na način kao da će izbori za Grad Mostar biti održani na dan izbora u ostalim jedinicama lokalne samouprave BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close