Regionalni sastanak

Održan regionalni sastanak članica Koalicije za borbu protiv mržnje

Vijesti / Flash | 16. 06. 2017. u 11:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misija OESS-a u BiH organizirala je u Sarajevu regionalni sastanak s predstavnicima općina i gradova u kojima djeluje Koalicija za borbu protiv mržnje na temu "Provedba Akcijskih planova za jačanje kohezije u zajednici", priopćeno je u petak iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Sastanku su nazočili predstavnici općina i gradova: Nevesinje, Trebinje, Konjic, Bratunac, Srebrenica, Foča, Višegrad, Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno, Mostar, Stolac, Novo Sarajevo i Vitez, kao i službenici za demokratski razvoj Misije OESS-a u BiH iz glavnog ureda u Sarajevu i terenskih ureda Misije iz Trebinja, Mostara, Stoca, Srebrenice, Travnika i Livna.

U svom uvodnom izlaganju Namik Hadžalić, službenik za demokratski razvoj Misije OESS-a u BiH ocijenio je kako ti akcijski planovi, koji su usvojeni i izrađeni u suradnji s OESS-om, predstavljaju temelj za povezanost zajednice, zatim sprječavanje incidenata uzrokovanih mržnjom te potiču suradnju s civilnim sektorom.

Sudionici sastanka imali su prigodu saznati više i o trenutnim aktivnostima koje provodi Koalicija za borbu protiv mržnje.

Svrha je sastanka pregledati i revidirati postojeće akcijske planove za jačanje kohezije u zajednici, kako bi oni odgovorili na trenutnu situaciju u zajednicama.

Prezentirani su i konkretni primjeri najbolje prakse, kao i potreba iniciranja izrade akcijskih planova za jačanje kohezije u zajednici u općinama i gradovima u kojima ti planovi ne postoje.

Kada su u pitanju aktivnosti koje provodi Grad Mostar, savjetnik za odnose s javnošću u Gradu Mostaru Miroslav Landeka predstavio je rad i zaključke radne skupine koja je osnovana u cilju borbe protiv malodobničke delinkvencije.

Rad te skupine istaknut je kao sustavan i pozitivan primjer suradnje županijskih i gradskih vlasti, ali i sigurnosnih agencija - OSA-e i SIPA-e, centra za socijalni rad, te četiri aktiva direktora i ravnatelja osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close