Šta je reć?

Odrekli se policijske zaštite, manje troše na telefon, odjeću, novine...

Vijesti / Flash | 16. 02. 2015. u 10:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Kolegija Zastupničkog doma, predsjedatelj Šefik Džaferović (SDA), te njegovi zamjenici Borjana Krišto (HDZ BiH) i Mladen Bosić (SDS) odrekli su se prava na stalnu policijsku zaštitu, te se, prema tvrdnjama Odjela za odnose sa javnošću Parlamentarne skupštine BiH, dali u uštede.

U priopćenju se navodi kako se ''već na početku mandata krenuli su sa značajnim uštedama proračunskih sredstava''.

''Članovi Kolegija u kratkom vremenskom periodu od dva mjeseca, individualno su poduzeli i inicirali nekoliko aktivnosti'', navodi se u priopćenju.

''Iako Džaferović, Krišto i Bosić, prema Pravilniku o načinu i uvjetima korištenja internih i eksternih usluga - reprezentacije, telefonskih usluga, službenih putovanja, službenog vozila, odjeće, tiska i stručne literature u PSBiH, imaju pravo na stalno korištenje službenog vozila i usluge službenog vozača, njihova upotreba u proteklom razdoblju svedena je na minimum'', dodaje se.

Kad je riječ o uštedama, valja napomenuti kako je Krišto na sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH glasovala protiv ukidanja ''bijelog kruha'', rekavši kako nije riječ o pravim uštedama te da zakon nije usklađen s pravnim sustavom BiH.

''On je za mene više populistički u smislu da se više priča o nekakvim uštedama, koje se na ovakav način ne rade. Uštede su paušalne'', kazala je Krišto.

Istaknula je kako inače nije protiv ušteda, koje ''treba praviti tamo gdje se novac rasipa a ne tamo gdje se sukladno zakonu na neki način iz pravnog aspekta troši''.

Kopirati
Drag cursor here to close