Odluka

Određeno 30 dana pritvora za bivšeg predsjednika Srbije i Crne Gore

Vijesti / Flash | 18. 12. 2015. u 07:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac Višeg suda u Podgorici odredio je predsjedniku Političkog vijeća Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozaru Maroviću pritvor do 30 dana zbog "straha od uticaja na svjedoke i načina izvršenja kaznenog djela i posljedica".

Odluku o pritvoru donio je u četvrtak oko 23 sata sudac za istragu Višeg suda Miroslav Bašović. Marovićev odvjetnik Zdravko Begović izjavio je da će se žaliti na rješenje o pritvoru i da je njegov klijent "do sada imao vremena da utiče na svjedoke da je htio".

Begović je rekao da je Marović "dostojanstveno prihvatio odluku o određivanju pritvora". Nekadašnji predsjednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović uhićen je jučer ujutro u Podgorici prema nalogu specijalnog državnog tužitelja, prenosi Srna.

Odvjetnik Begović rekao je da je njegov klijent saslušan u vezi sa "budvanskim slučajevima" i da je, negirajući krivicu, pojasnio da nije imao bilo kakvih službenih ovlaštenja da bude nadređeni osobama koje su navodno imale određena svojstva u tom postupku jer nije obavljao bilo kakvu državničku ili drugu funkciju.

Kopirati
Drag cursor here to close