Filmska pljačka

Određen pritvor trojici pripadnika specijalne policije

Vijesti / Flash | 16. 01. 2016. u 14:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor pripadnicima Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske Goranu Parašu, Vladanu Maliću i Aleksandru Popoviću, osumnjičenim za oružanu pljačku oko 600.000 KM iz blindiranog vozila kompanije "Sector security" 22. rujna prošle godine na auto-putu Banja Luka-Gradiška, saznaje Srna u ovom sudu.

Osim njih, jednomjesečni pritvor je određen i zaposlenom u Agenciji "Sector security" Danijelu Kuzmiću i suvlasniku auto-kuće plac za prodaju vozila "Kvatro" Olegu Bandi, dok su pripadnici

Specijalne policije Željko Inđić i Goran Janjuz pušteni da se brane sa slobode.

Mjere pritvora su određene zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmjeniti ili krivotvoriti dokaze, te zbog naročitih okolnosti koji ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, piše Srna.

Minimalna kazna zatvora deset godina

Pritvor im je određen i zbog izvanrednih okolnosti, s obzirom da se sumnjiče za kazneno djelo za koje se može izreći zatvorska kazna od 10 godina ili teža kazna, te s obzirom na način izvršenja ili posljedice kaznenog djela.

Oni se sumnjiče da su počinili kaznena djela organizirani kriminal i razbojništvo.
Ministar unutarnjih poslova Srpske Dragan Lukač izjavio je jučer da su u tijeku kriminalističke obrade i istrage osigurani nužni materijalni dokazi kojima je potvrđena osnovana sumnja da su navedene osobe izvršile ovo kazneno djelo.

S obzirom da je riječ o organiziranom kriminalu, istragu u ovom predmetu preduzelo je Specijalno tužiteljstvo.

Šef Odjela Specijalnog tužiteljstva Republike Srpske za istrage i sigurnost Darko Ilić rekao je jučer da je ovo kazneno djelo u potpunosti rasvijetljeno i da nema nepoznatih činjenica u njegovom izvršenju.

Koristili  automatske puške 

Pljačka blindiranog vozila kompanije " Sector securityja" dogodila se 22. rujna prošle godine na auto-putu Banja Luka-Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani.

U pljački je ukradeno oko 600.000 KM, a riječ je o novcu iz Unicredit banke koji je trebalo biti transportiran u centralu u Zagrebu.

Policija je pronašla oružje koje su koristili pripadnici Specijalne policije RS-a u oružanoj pljački, javlja Fena.

Osim pet automatskih pušaka i određene količine streljiva, pronađenih na području Kozare, danas je javnosti prikazan i dio novca koji je pronađen kod razbojnika.

Zaplijenjeno je 12 tisuća eura i jedno vozilo marke ''audi'' za koje se pretpostavlja da je kupljeno novcem od pljačke, potvrdila je Dragica Tojagić, glasnogovornica Specijalnog tužiteljstva RS.

''Specijalce'' je odao specifičan način kretanja koji se uči na obuci, a prepoznale su ih kolege iz jedinice iako su nosili fantomke.

Kopirati
Drag cursor here to close