Da ne uznemiri javnost

Određen jednomjesečni pritvor osumnjičenom Džemalu Kariću

Vijesti / Flash | 05. 12. 2016. u 13:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud Sarajevo (ŽSS) je na temelju prijedloga Tužiteljstva Županije Sarajevo (ŽS) odredio jednomjesečni pritvor tužitelju ovog tužiteljstva Džemalu Kariću, osumnjičenom u nastavku realizacije akcije "Pravda" - potvrđeno je Feni iz Županijskog tužiteljstva.

Sud je uvažavajući sve točke iz prijedloga Tužiteljstva ŽS-a, Kariću pritvor odredio zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i bojazni da bi njegovim boravkom na slobodi došlo do uznemirenja javnosti, prenosi Fena.

Podsjetimo, osumnjičeni Karić se tereti za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, odnosno da je organizatoru i članovima kriminalne organizacije, čiji su akteri uhićeni tijekom provođenja operativne akcije "Pravda", davao pravne savjete i odavao podatke o predmetima koji se vode u Tužiteljstvu i sudovima u Županiji Sarajevo.

U akciji "Pravda" čija realizacija je počela 11. studenog, do sada je uhićeno 19 osumnjičenih koji su kao organizirana grupa nezakonito knjižili i vršili kupoprodaju nekretnina na području Sarajeva. Među uhićenim je bivši ministar unutarnjih poslova RBiH Alija Delimustafića. U ovom predmetu raspisana je tjeralica za bivšom sutkinjom Lejlom Fazlagić, pisao je ranije BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close