Tužiteljstvo BiH

Odrađeno vještačenje: Respiratori se ne mogu koristiti u intenzivnoj njezi

U nalazu vještaka utvrđeno je da nabavljeni ventilatori, ne posjeduju ni minimum potrebnih bitnih karakteristika za adekvatan tretman pacijenata
Vijesti / Flash | 11. 05. 2020. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH zaprimilo je stručno vještačenje u okviru predmeta "respiratori". Svi respiratori u predmetu su locirani, evidentirani i izvršeno je stručno vještačenje, priopćeno je u ponedjeljak iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

U nalazu vještaka utvrđeno je da nabavljeni ventilatori, ne posjeduju ni minimum potrebnih bitnih karakteristika za adekvatan tretman pacijenata u jedinicama intenzivne terapije, među koje spadaju pacijenti oboljeli od Covid 19.

Dakle, nije preporučeno korištenje ovih ventilatora u jedinicama intenzivne terapije.

Tim tužitelja Tužiteljstva BiH, od početka rada na predmetu, 4. svibnja ove godine, kada je tužiteljstvo preuzelo predmet, poduzeo je cijeli niz potrebnih radnji, na utvrđivanju svih okolnosti ove nabavke i intenzivan rad se svakodnevno nastavlja.

Putem instituta Međunarodne pravne pomoći, pribavljeni su i pribavljaju se svi potrebni podaci i informacije o predmetnoj nabavci, vrše se vještačenja i pregledi dokumentacije i tužiteljski tim je u svakodnevnom i stalnom kontaktu sa policijskim i sigurnosnim agencijama, sa kojima radi na predmetu.

Tužiteljstvo BiH o provedenim aktivnostima će blagovremeno i točno informirati javnost, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close