Proslava

Odobreno - Stari most može zasvijetliti u bojama Zrinjskog

Podsjetimo Gradski odbor HRS-a Mostar uputio je u petak inicijativu gradonačelniku Mariju Kordiću za obasjavanjem Starog mosta i HD Herceg Stjepan Kosača
Vijesti / Flash | 23. 05. 2023. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dana je suglasnost za osvjetljenje Starog mosta u bojama HŠK Zrinjskog, po zahtjevu Hrvatske republikanske stranke (HRS)'', potvrđeno je za Bljesak.info iz Gradske uprave Grada Mostara. Most može biti osvjetljen od 20.00 do 01.00 sati.

Podsjetimo Gradski odbor HRS-a Mostar uputio je u petak inicijativu gradonačelniku Mariju Kordiću za obasjavanjem Starog mosta i HD Herceg Stjepan Kosača bojama i grbom HŠK Zrinjski Mostar, ovogodišnjeg osvajača dvostruke krune u nogometu u BiH.

''HRS preuzima po Odluci sve troškove oko osvjetljivanja Starog mosta i Kosače jer smo zatražili i njihovo osvjetljivanje, zamolili bi Agenciju Stari grad da nam ispostave račun što prije, da to platimo po Odluci'', kazao je za Bljesak.info Silvio Bubalo, vijećnik HRS-a u gradskom vijeću Grada Mostara.

  / Odluka

Kontaktirali smo i Agenciju Stari grad koja je rekla da će postupati po Zahtjevu kada ga dobiju, što je uobičajena procedura te će postupati po Odluci.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić donio je u travnju 2021. godine Odluku o načinu obasjavanja objekata u vlasništvu Grada Mostara kojom se utvrđuje način obasjavanja navedenih objekata u komercijalne svrhe, a u cilju obilježavanja određenih datuma i događaja od značaja za Grad, državu BiH, te značajnih svjetskih događaja.

Temeljem Odluke, zahtjevi zainteresiranih pravnih osoba, domaćih i međunarodnih institucija, predstavništava pojedinih država i drugih osoba, za obasjavanje objekata koji su Odlukom Komisije za nacionalne spomenike od 8. srpnja 2004. godine proglašeni nacionalnim spomenikom BiH, podnose se Agenciji ''Stari grad'' Mostar.

Zaprimljeni zahtjevi se zatim prosljeđuju gradonačelniku na davanje prethodne pismene suglasnosti. Nakon dobivanja pismene suglasnosti, postupak obasjavanja objekata zainteresirane osobe direktno ugovaraju s isporučiteljem usluga, na vlastiti trošak, putem Agencije.

Za ostale objekte u vlasništvu Grada, koji nisu u kategoriji nacionalnih spomenika, gradonačelnik izdaje prethodnu pismenu suglasnost, na zahtjev odgovorne osobe, institucije ili ustanove na kojoj će se vršiti obasjavanje objekta. Postupak obasjavanja za te objekte zainteresirane osobe izravno ugovaraju s isporučiteljem usluga na vlastiti trošak.

Za realizaciju ove Odluke zadužena je navedena Agencija, te odgovorne osobe ustanova i institucija kojima je Grad Mostar osnivač, a Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u 'Službenom glasniku Grada Mostara'.

Također, kako je rečeno iz Grada Mostara, Aluminij Industries je zatražio da se u bojama nogometnog prvaka osvijetli i HD herceg Stjepan Kosača, što je također odobreno.

Podsjetimo, početak proslave zakazan je za večeras s početkom u 20 sati, pred navijače će izaći kompletna momčad, a za atmosferu je zadužen Deja Vu band.

Središnji dio večeri obilježit će izlazak i obraćanje igrača i stručnog stožera HŠK Zrinjski Mostar s pročelja H.D. Herceg Stjepan Kosača. U razdoblju od 18 do 20 sati navijačima će biti omogućeno slikanje s peharima naslova prvaka BiH i osvajača Kupa BiH, a isti će se nalaziti u posebnoj zoni ispred fontane. 

Inače, mostarski Zrinjski potvrdio je kako je najbolji nogometni kolektiv u Bosni i Hercegovini. HŠK Zrinjski u nedjelju je osigurao naslov prvaka BiH četiri kola prije kraja, time obranivši naslov iz prošle godine i osvojivši osmi naslov ukupno. 

Kopirati
Drag cursor here to close