Sjednica

Odluke i zaključci sa sjednice Vijeća ministara BiH

Članovi Vijeća ministara BiH obavit će konzultacije prije narednog kruga glasovanja u vezi sa sugestijama koje su predložene na sjednici, a odnose se na inspekcijski nadzor.
Vijesti / Flash | 03. 02. 2021. u 16:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH izjasniće se o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama u drugom krugu glasovanja, nakon što danas Prijedlog zakona nije dobio potrebnu većinu za utvrđivanje i dostavljanje Parlamentarnoj skupštini.

Članovi Vijeća ministara BiH obavit će konzultacije prije narednog kruga glasovanja u vezi sa sugestijama koje su predložene na sjednici, a odnose se na inspekcijski nadzor.

Predlagač zakona je Agencija za javne nabavke BiH.

Pokrenute aktivnosti za izradu strategije sektora pravde

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva pravosuđa, donijelo je Rješenje o formiranju Radne skupine za izradu Nacrta strategije za reformu sektora pravde u Bosni i Hercegovini i Akcijskog plana.

Radna skupina se sastoji od 20 članova, među kojima je 15 predstavnika institucija na državnom, entitetskom i nivou Brčko Distrikta BiH, a pet predstavnika organizacija civilnog društva.

Radna skuina će u roku od 90 dana od svog imenovanja sačiniti nacrt strategije za reformu sektora pravde i prateći akcioni plan za njeno provođenje i dostaviti ga na razmatranje i usvajanje Vijeću ministara BiH, vladama Republike Srpske i Federacije BiH, te Pravosudnoj komisiji Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine.

Za rad u Radnoj skupini se ne plaća naknada.

VMBiH upoznato s odlukom Predsjedništva BiH

Vijeće ministara BiH upoznato je s Odlukom o angažiranju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima u privremenom angažiranju inženjerijskih jedinica na području grada Bihaća, koju je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo na 101. izvanrednoj sjednici, održanoj 22. siječnja 2021. godine.

Pripadnici Oružanih snaga BiH angažirani su na izgradnji pristupnog puta prema kampu „Lipa“ i sanaciji platoa u ovom migrantskom kampu, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close