Mostar

Vijećnici vratili na doradu Odluku o radnom vremenu

Ta odluka obuhvaća rad ugostiteljskih objekata, trgovina, putničkih agencija, a imajući u vidu broj amandmana, rasprava je išlae u smjeru da se poboljša postojeća odluka.
Vijesti / Flash | 31. 01. 2022. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području Grada Mostar vraćena je na doradu sa svim amandmanima, kako bi se ponovno uputila u proceduru nakon što bude spremna.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Mostar našla se odluka kojom se utvrđuje raspored radnog vremena u kojem mogu poslovati sve pravne i fizičke osobe koje se bave trgovinom na veliko i malo, ugostiteljstvom, djelatnosti putničkih agencija, obrtom i obrtničkim srodnim djelatnostima, te organizatori koncerata i manifestacija na području Grada Mostara.

Ta odluka obuhvaća rad ugostiteljskih objekata, trgovina, putničkih agencija, a imajući u vidu broj amandmana, rasprava je išlae u smjeru da se poboljša postojeća odluka.

Kako je rečeno na sjednici, cilj je da se zadovolje potrebe i očekivanje građana u dijelu rada, odnosno da osobe koje rade u spomenutim djelatnostima imaju jedan slobodan radni dan, ne remeteći tržište te da se omogući i produženje radnog vremena onim objektima koji imaju potrebu da rade u turističkoj sezoni.

Amandmane na ovu odluku imali su vijećnici HRS-a, SDP-a, Naše stranke, HDZ-a i Prve mostarske partije.

S obzirom da bi radno vrijeme disko klubova od 21 sat ugrozilo poslovanje kafića i restorana predloženo je da se ono pomjeri od 23 do 3 sata, kao i izmjena i radnog vremena ugostiteljski objekata tijekom turističke sezone koje bi se tijekom radnog dana ono ograničilo do 24 sata, a vikendom do iz 1 sat. Za ugostiteljske objekte na otvoreno bašte, terase i slično u ljetnom vremenskom razdoblju izvan kolektivnog predloženo je do 24 sata radnim danom, a vikendom do 1 sat.

0djelu Inspekcije poslove predloženo je i uvođenje nenajavljenih kontrola buke u ugostiteljskim objektima u gradu Mostaru.

Audio snimku buke koju tijekom noćnih sati čuje u svom stanu iz kafića u zgradi u kojoj stanuje vijećnicima je pustila Boška Čavar. Pozvala je šeficu za inspekcijske poslove Jasenku Mahinić da se poduzmu potrebne aktivnosti i da se ovaj problem riješi.

Vijećnik Vlatko Marinović zamjerio je ''neviđeno i jednostrano intonirano izlaganje'' Jasenke Mahinić u kojem se, kako kaže, ista ''svojski potrudila da u njemu pokuša kontraargumentirati prijedloge amandmana od strane kluba vijećnika HDZ-a u trenutku kada isti nisu ni bili od strane Kažimira Milićevića ni izgovoreni''.

Zamjerka se našla i u tumačenju same Odluke zamjenske izvjestiteljice Mahinić, navodeći kako je ista iznosila svoje stavove, što su neki viječnici smatrali nekorektnim.

Vijećnici su zamjerku našli i zbog povlačenja amandman o zabrani rada nedjeljom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close