Izvan snage

Odluka o popisu daje lažne podatke

Vijesti / Flash | 24. 06. 2016. u 05:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović izjavio je da očekuje od političkih predstavnika hrvatskog i bošnjačkog naroda da utječu na to da bude povučena odluka o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH.

Borenović na javnoj tribini Općinskog odbora PDP-a u Brodu istakao da je odluka o popisu u ovoj formi neprimjerena i neprihvatljiva, jer daje lažne podatke.

"PDP će ohrabriti sve one koji žele da ova odluka bude povučena i stavljena izvan snage", rekao je Borenović.

On kaže da je PDP "žestoko reagirao" u vezi sa pitanjem popisa i smatra da ono mora biti riješeno zajedno s političkim faktorima u Federaciji BiH, piše Srna.

Borenović je rekao da će sljedećih dana biti riješeno pitanje protokola adaptacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, što je "ključna stavka" za dalji europski put BiH.

"Očekuje se da se o ovom pitanju izjasni Vlada Srpske", rekao je Borenović i dodao da će se u skladu sa stavom Vlade Srpske ponašati i srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH.

Predsjednik Općinskog odbora PDP-a Brod Goran Plavšić istakao je da PDP funkcionira kao opozicija u Skupštini općine Brod i da će u skladu sa koalicijskim dogovorom podržati zajedničkog kandidata za načelnika iz Saveza za promjene.

Kopirati
Drag cursor here to close