Sud BiH

Odluka o Mamićevom izručenju za desetak dana

Mamiću su produžene mjere zabrane zbog čega će se i u nadolazećem razdoblju morati javljati u policijsku stanicu u Čitluku, iako je njegova odbrana tražila da se te mjere ukinu.
Vijesti / Flash | 23. 07. 2019. u 16:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine donijet će konačnu odluku o izručenju bivšeg čelnika zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića Republici Hrvatskoj za desetak dana.

Na današnjem ročištu u Sudu BiH, Tužiteljstvo BiH i Mamićeva odbrana iznijeli su identičan stav da ono što mu Županijski sud u Osijeku stavlja na teret ne odgovara kaznenom djelu prema bh. pravosuđu, te da su navedena kaznena djela počinjena prije nego što je potpisan ugovor o izručenju između BiH i Hrvatske.

''BiH po zakonu ne bi trebala da izručuje svoje državljane. Ugovor o izručenju između BiH i Hrvatske se već treću godinu zaredom ne primjenjuje zbog različitih tumačenja. Tužiteljstvo BiH dijeli stav obrane da nema uvjeta za primjenu ugovora o izručenju, jer je on potpisan 2012. godine, a djela su počinjena između 2004. i te 2012. godine'', rekao je nakon ročišta Mamićev advokat Zdravko Rajić.

Tužiteljica Gordana Bosiljčić ističe da je od 32 kaznena djela za koja se Mamić tereti samo sedam počinjeno nakon potpisanog Ugovora o izručenju državljana BiH i Hrvatske.

Mamiću su produžene mjere zabrane zbog čega će se i u nadolazećem razdoblju morati javljati u policijsku stanicu u Čitluku, iako je njegova odbrana tražila da se te mjere ukinu.

Kopirati
Drag cursor here to close