Nudžeim Džihanić

Odlazi ministar sumnjive diplome

Vijesti / Flash | 22. 02. 2017. u 07:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sudske nagodbe o priznanju krivice, ministar financija Bosasnko-podrinjskog kantona Goražde Nudžeim Džihanić podnio je i ostavku.

Za Oslobođenje je rekao kako je istraga pokazala kako krivotvorenja ustvari nije ni bilo, ali je pristao na uvjetnu kaznu kako bi ljude povezane s ovim slučajem poštedio neugodnosti.

Oslobođenje navodi kako je kao apsolvent Ekonomskog fakulteta u Sarajevu 2008. godine dobio posao u JP BP šume. U radnu knjižicu mu je upisano da ima VSS, iako je fakultet završio tek pet godina kasnije, u Brčkom. Sarajevske novine navode kako je ''na mjesto ministra je došao s validnom diplomom, ali su ga stigla događanja iz prošlosti''.

''Prvo, potpis za radnu knjižicu je vještačen i nije moj. Vjerojatno je riječ o zabuni, jer je i kada sam preuzimao dokumente iz šumarstva, upisano da sam uzeo diplomu i naveden je njezin broj. Istraga je pokazala da nije riječ o krivotvorenoj diplomi. Dokumente nije odnio vjetar, to su novinarske i političke spletke, između ostalog'', rekao je Nudžeim Džihanić, još uvijek aktualni ministar u Vladi BPK-a Goražde.

Naime, Džihaniću se na teret stavlja da je dao lažne podatke o fakultetskoj diplomi, navodeći kako je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sarajevo, dok se u osobnom dosjeu nalazi diploma privatnog fakulteta sa sjedištem u Brčkom.

"Nudžeim Džihanić je priznao krivicu, postigao je nagodbu sa postupajućim tužiteljem i izrečena mu je uvjetna osuda", potvrđeno je za Žurnal iz Kantonalnog tužiteljstva Goražde.

No, ranije je Žurnal objavio kako mu se ''usput dogodila i strašna nezgoda, jer je na dan imenovanja za ministra 'izgubio radnu knjižicu' koju je ostavio na krovu automobila u pokretu''.

Kopirati
Drag cursor here to close