Sarajevo

Odbijena inicijativa za smjenu komesara Ćosića

Vijesti / Flash | 02. 11. 2016. u 16:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neovisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo (KS) ocijenio je neprihvatljivom inicijativu ministra unutarnjih poslova KS-a za smjenu policijskog komesara Vahida Ćosića "iz razloga što ne sadrži dokaze na temelju kojih bi se pokrenuo postupak za smjenu policijskog komesara, a kako je to propisano članom 50. Zakona o unutarnjim poslovima KS".

Odlučeno je to jednoglasno na sjednici Neovisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara MUP-a KS, a nakon razmatranja spomenute inicijative, priopćeno je iz ovog odbora.

Kako se navodi, Neovisni odbor na vlastitu incijativu 12. listopada poduzeo je aktivnosti na prikupljanju dodatnih informacija i dokaza, a radi utvrđivanja eventualne odgovornosti policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo.

U tom kontekstu, prikupljene su informacije od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, Granične policije BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Federalne uprave policije, Kantonalnog tužiteljstva KS, Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo, premijera KS-a, ministra unutarnjih poslova KS, policijskog komesara, Sektora za pravne, kadrovske, logističke poslove i edukaciju MUP-a KS, načelnika sektora uniformirane policije MUP-a KS i načelnika sektora kriminalističke policije MUP-a KS.

Iz Neovisnog odbora ističu da će prikupljenje informacije biti razmatrane na sljedećoj sjednici Neovisnog odbora o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Istovremeno, Neovisni odbor je zakazao raspravu po rješenju o pokretanju disciplinskog postupka protiv policijskog komesara MUP-a KS za 7. studenoog, kada će kao prvostupanjski disciplinski organ donijeti odluku u ovom predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close