Ministar sigurnosti BiH

Odbačena istraga protiv ministra: "To što su učinili nije kazneno djelo"

MUP RS je u ožujku 2021. godine podnio izvještaj protiv Nešića i još jedne osobe, a tužitelj je utvrdio da se ne radi o kaznenim djelima.
Vijesti / Flash | 03. 03. 2023. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okružno javno tužiteljstvo (OJT) Banja Luka obustavilo je istragu protiv ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića koji je bio osumnjičen za kaznena djela nezakonito postupanje u gospodarskom poslovanju i lažiranje isprave, piše Avaz.

Lažiranje isprave

MUP RS je u ožujku 2021. godine podnio izvještaj protiv Nešića i još jedne osobe, a tužitelj je utvrdio da se ne radi o kaznenim djelima.

"Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka donijelo je naredbu o obustavi istrage protiv Nenada Nešića i Aleksandra Šljivara zbog kaznenog djela nezakonito postupanje u gospodarskom poslovanju i kaznenog djela lažiranje isprave, jer djela koja su učinili osumnjičeni nisu kaznenog djela", precizirano je u OJT Banja Luka.

Nešić, kao nekadašnji direktor Puteva RS i Šljivar, kao odgovorna osoba gospodarskog društva "XXX Pale", bili su osumnjičeni da su u namjeri pribavljanja protupravne koristi za gospodarsko društvo sa Pala, potpisali i ovjerili pečatima gospodarskih društava koja su zastupali, lažni sporazum.

Bio direktor "Puteva RS"

U policijskom izvještaju se navodilo da je na osnovu toga, pravno lice sa Pala bez sprovođenja procedure javnog nadmetanja za dodjelu koncesije, s Vladom RS zaključilo Ugovor o koncesiji za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena krečnjaka kod Pala.

Nešić je bio direktor Puteva RS, a povukao se nakon što je DNS, čiji je on predsjednik, napustio vladajuću koaliciju u ovom entitetu okupljenu oko SNSD-a i prešao u opoziciju.

Kopirati
Drag cursor here to close