Nadležno povjerenstvo

Odbačen izvještaj o radu BHRT-a

Vijesti / Flash | 29. 06. 2017. u 12:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas na sjednici odbili su podržati izvještaj o radu za prošlu godinu te planove rada za ovu godinu Bosanskohercegovačke radiotelevizije (BHRT).

Iako se o sadržaju tih dokumenata nije raspravljalo, članovi Povjerenstva podsjetili su da je o problemima u kojima se državna televizija nalazi, zbog neadekvatne naplate RTV pretplate te dugovanja entitetskih emitera, raspravljao nekoliko puta, zaključci koji su trebali riješiti neka od ovih pitanja nikada nisu implementirani.

Član Povjerenstva Martin Raguž iz Kluba Hrvata (Hrvatska demokratska zajednica - HDZ 1990) kazao je da uposlenici BHRT-a tijekom emitiranja informativnih programa svaki dan upozoravaju na probleme, ali što je više apela za spas od gašenja te medijske kuće, koja je prošlu godinu završila s gubicima većim od devet milijuna KM, sve je gora situacija.

Mišljenja je i da je važno preuzeti odgovornost za takvo stanje, dok je član Povjerenstva Sead Kadić iz Kluba Bošnjaka podsjetio na nedavno održani dvodnevni skup koji je BHRT organizirao gdje se otvoreno razgovaralo o problemima i tada su usvojeni zaključci koje će Kadić dati na usvajanje i na sutrašnjoj sjednici Doma naroda.

Na sjednici Povjerenstva usvojen je Izvještaj o financijskoj reviziji BHRT-a za 2015. godinu, a predsjedavajući Komisije Nebojša Radmanović (Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD) podsjetio je da je Zastupnički dom usvojio nekoliko zaključaka kojima se traži implementacija preporuka Ureda za reviziju te dostavljanje Izvještaja Tužiteljstvu BiH.

Članovi Povjerenstva dali su danas suglasnosti za otkazivanje Konvencije broj 45 o podzemnom radu (žene) iz 1935. godine Međunarodne organizacije rada, a kako je obrazloženo iz Ministarstva civilnih poslova BiH time se ukida diskriminacija prema ženama koje žele obavljati te poslove.

Usvojen je Izvještaj o radu Upravnog odbora Izvozno kreditne agencije BiH za 2016. godinu, ali k znanju nije primljena Informacija Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH o mogućnostima osiguranja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja za poljoprivredne proizvođače kada je rečeno da je to entitetska nadležnost.

Kopirati
Drag cursor here to close