Radončić

Od politike je bolji još jedan toranj od 250 metara

Vijesti / Flash | 26. 12. 2015. u 10:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Koalicija SDA i SBB-a nije upitna, da je čvrsta na svim razinama vlasti i sigurno će trajati sljedeće tri godine'', izjavio je Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH gostujući je u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića.

Dodao je kako nije posebno zainteresiran za ulazak u Vijeće ministara, ali da je zahtjev da on ''kao jaka politička figura te sposoban i ostvaren poslovni čovjek i industrijalac bude u Vijeću ministara iznio osobno Bakir Izetbegović na jednom od njihovih prvih sastanaka''.

''Gospodin Izetbegović i ja smo imali jedan vrlo ozbiljan razgovor. Dozvolite da se vratim. SBB nije ušao u vlast zato što sam ja to htio. Imali smo stanje kaosa u FBiH, bio je raspad sistema. Sjetite se da mjesecima ništa nije prošlo u federalnom parlamentu jer su gospoda iz DF-a tražila sudsko tumačenje kome pripadaju rudnici i Elektroprivreda, je li vlasnik ministarstvo energetike ili Vlada FBiH. Imali smo zakočene sve europske integracije, reformsku agendu... U takvoj situaciji građani BiH, pred izbjegličkom krizom koja se valjala Europom, imali su jedan realan strah od nejedinstva bošnjačkog političkog faktora. Nakon što smo došli s godišnjih odmora prihvatio sam ruku SDA koja je ipak pored svih naših ideoloških razlika shvatila da mi jesmo, makar po broju ruku, ali i potencijalu, netko tko može stabilizirati stanje u FBiH i pristali na taj razgovor'', rekao je Radončić i dodao kako je to, suprotno raznim mistifikacijama i očekivanjima, bio jedan vrlo korektan razgovor dvojice ljudi koji prvenstveno u prvi plan stavljaju interese građana BiH i Bošnjaka.

''Mi smo tu stabilizirali FBiH, dogovorili vlast. Ja sam njemu dao jednu vrstu švedskog stola. Sjetite se da smo mi na dvije ili tri sjednice federalnog parlamenta glasovali i podržali sve reformske zakone bez ikakvog ucjenjivanja ili čak nagađanja da budemo dio vlasti'', rekao je Radončić dodavši kako je i pored svih udaraca dobio 200.000 glasova jer je građanima obećao ekonomski razvoj, prosperitet, toleranciju i društvo jednakih šansi.

''Ja sad mogu biti bezobrazan pa reći kakva je scena u Federaciji BiH. Imate potpuno potrošenu Demokratsku frontu u smislu nekog velikog izbornog rezultata. Imate SDP koji je doživio katastrofu da je čak nositelj liste gospodin Lagumdžija propao "kao žeton", imate vrlo potentan SBB i staru infrastrukturu i kadrovsku pamet SDA. Iduće godine planiramo početak, da napadnemo jednu, dvije ili više hidroelektrana. Imamo 600 milijuna investicija. Vranduk kreće sa 143, Ustikolina s 250, Konjic 30-ak, Podveležje vjetropark 150 milijuna. Napadamo prvu transferzalu... Tek sam počeo da nabrajam. Hoćemo da u travnju sljedeće godine imamo i studiju izvodivosti toplovoda Sarajevo - Kakanj, da grad ne bude u paklu magle'', rekao je između ostalog Radončić.

Dodao je kako ne može zamijeniti Izetbegovića na mjestu člana Predsjedništva BiH jer mu mandat ističe, pa nema pravo da se kandiduje, ali da ga može naslijediti.

''Nama je ključ da počnemo ogromne infrastrukturne radove. Za tri godine ova zemlja može bolje, a ako može bolje, SBB će dati kandidata za člana Predsjedništva BiH. Ali, sada vam kažem, ja ću tada imati 62 godine i nemojte očekivati da će me to zanimati. Možda je bolje da napravim još jedan toranj od 250 metara jer ću biti upamćen u povijesti BiH kao osnivač najvećeg novinskog sustava i najveći graditelj, a ne kao političar. O tom, po tom'', kazao je Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close