Upućen prijedlog

Od početka lipnja sve se vraća u normalu u FBiH?

Novom naredbom koja će se primjenjivati do 30. svibnja u ugostiteljskim objektima i dalje je zabranjena upotreba i konzumiranje nargila
Vijesti / Flash | 27. 05. 2020. u 22:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvanredna sjednica Federalnog stožera civilne zaštite (FSCZ) kojom je predsjedavala zapovjednica Jelka Milićević odražena je u srijedu u Sarajevu.

Na današnjoj sjednici razgovaralo se o povoljnoj epidemiološkoj situaciji na području Federacije BiH, učinkovitosti dosadašnjih i mogućnostima ublažavanju velikog broja donesenih mjera, priopćeno je iz FUCZ-a.

Članovi Stožera usvojili su i Vladi Federacije BiH uputili na razmatranje i odlučivanje prijedlog Odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (Covid-19) na području FBiH.

Prijedlogom ove Odluke, 31.05.2020. godine prestaje stanje nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (Covid-19) na području FBiH koje je Vlada FBiH proglasila 16. ožujka ove godine. Odlukom o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (Covid-19) na području FBiH zadužit će se FSCZ i Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva da i dalje prate i procjenjuju stanje epidemiološke situacije na području FBiH i na toj bazi utvrđuju mjere i aktivnosti na sprečavanju širenja korona virusa (Covid-19).

Na osnovu preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, FSCZ izvan snage stavio je naredbe kojima je obustavljen rad shopping trgovačkih centara, pružanje usluga unutar ugostiteljskih objekata svih kategorija i u hotelima, a izvan snage su stavljene i naredbe koje nisu imale rok primjene.

Novom naredbom koja će se primjenjivati do 30. svibnja u ugostiteljskim objektima i dalje je zabranjena upotreba i konzumiranje nargila (šiša). Ova naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se do 30.05. ove godine. U obrazloženju ove naredbe, između ostalog, navedeno je da u nargila barovima postoje loši higijenski uvjeti te da, u cilju zaštite zdravlja stanovništvo od korona virusa, do daljnjeg treba zabraniti korištenje ovog duhanskog proizvoda jer predstavlja rizik za put prijenosa određenih infekcija i zaraznih bolesti.

Na izvanrednoj sjednici FŠCZ naređeno je FUCZ da izvrši raspodjelu sredstava i opreme (deke, jastuci, tekući sapun, dezinfekcijsko sredstvo, dezinfekcijsko sredstvo za ruke, etil alkohol i sredstva za čišćenje) iz donacije Azerbajdžana, svim županijskim stožerima civilne zaštite na području FBiH, priopćeno je iz FUCZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close