Nasljednik Zubca

Od devet kandidata za direktora SIPA-e, dvojica ne ispunjavaju uvjete

Vijesti / Flash | 16. 09. 2015. u 14:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Nezavisnog odbra Žiko Krunić je nakon sjednice Odbora kazao novinarima da je ukupno bilo devet kandidata koji su se prijavili na natječaj za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Po njegovim riječima, nakon detaljnog pregleda dokumentacije koja je natječajem tražena, dva kandidata ne ispunjavaju uvjete koji su natječajem traženi, a radi se o kandidatima Elvisu Zorniću i Ranku Vukoviću.

''Kandidati koji ispunjavaju uvjete su: Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Davor Vidović i Dragan Mumović'', kazao je Krunić.

Naveo je da će Nezavisni odbor odmah danas uputiti nadležnim MUP-ovima dopis da mu se hitno dostave izvodi iz kaznenih evidencija, pojašnjavajući da je to procedura koja je propisana poslovnikom i zakonom.

''Nakon što dobijemo od MUP-ova te podatke, a dobit ćemo to sigurno vrlo brzo, odmah ćemo zakazati sjednicu Nezavisnog odbora gdje ćemo organizirati intervju s kandidatima koji su ispunili uvjete koje su traženi natječajem'', kazao je Krunić.

Na novinarsko pitanje koje uvjete nisu ispunila dva kandidata, odgovorio je da je to uglavnom ono što je natječajem traženo, nemaju traženu dokumentaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close