Požar u parku prirode

Obranjene kuće na Blidinju, čeka se kanader

Od jutros na požarištu u Parku prirode Blidinje nalaze se i vatrogasci iz Kantona Sarajevo koji zajedno s ostalim vatrogascima i pripadnicima gorske službe spašavanja kao i brojnim drugim dobrovoljcima nadljudskim snagama pomažu.
Vijesti / Flash | 23. 07. 2022. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Očekujemo dolazak kanadera, imamo potvrđeno da bi trebao danas doći iz 17 sati. Također očekujemo i pomoć Oružanih snaha i Republike Srpske u vidu helikoptera'', kazao je za Bljesak.info Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Prema njegovim riječima, požar koji je jutros prijetio stambenim objektima na Blidinju je zaustavljen.

Od jutros na požarištu u Parku prirode Blidinje nalaze se i vatrogasci iz Kantona Sarajevo koji zajedno s ostalim vatrogascima i pripadnicima gorske službe spašavanja kao i brojnim drugim dobrovoljcima nadljudskim snagama pomažu pri gašenju ovog požara.

Podsjetimo, požar je na ovom području izbio 16. srpnja u 22.00 sata. Teren na kojem je izbio požar je izuzetno nepristupačan i uz pomoć vjetra se širi velikom brzinom. Pretpostavlja se da je do sada je opožareno više od 150 hektara šume i niskog raslinja.

Kopirati
Drag cursor here to close