Press

Čerkez: Nemojte izlaziti narednog tjedna do 12 sati zbog zdravlja umirovljenika

Usvojene nove izmjene naredbi u vezi sa kretanjem mlađih od 18 i starijih od 65 godina.
Vijesti / Flash | 03. 04. 2020. u 17:18 Fena
Obraćanje predstavnika federalnih institucija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Dozvolili smo osobama starijim od 65 godina da naredne sedmice podignu penzije. Ovim putem želim pozvati sugrađane da se pridržavaju mjera lične zaštite i da ne izlaze narednih pet dana od 8.00 do 12.00 sati kada je umirovljenicima omogućeno kretanje", rekao je Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez na današnjoj konferenciji za medije federalnih institucija.

Zamolio je sve građane da u tom periodu izbjegnu izlazak vani i kretanje koliko god je to moguće, posebno na mjestima gdje se podižu penzije, poštama, uredima i trgovinama.

Naglasio je da donesene mjere za sada daju određene rezultate, te da je i dalje veoma bitno da se građani pridržavaju mjera osobne zaštite, posebno kada je njihovim starijim sugrađanima dozvoljeno da prošetaju i podignu mirovine.

"Da ne bismo ugrožavali njihovo zdravlje, još jedanput vas molim da u razdoblju od 08.00 do 12.00 sati do naredne nedjelje ne izlazite i da starijim osobama omogućimo slobodu kretanja. Sve ćemo pratiti i sukladno tome u narednom razdoblju donositi mjere za stabilnost situacije, kakvu trenutno imamo", rekao je.

Čerkez je dodao da je u tijeku testiranja na koronavirus danas do 16 sati 41 osoba testirana pozitivno, te da je sve promjene moguće pratiti na platformi www.covid-19.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close