Turska

Objavljena snimka eksplozije u Ankari

Vijesti / Flash | 14. 03. 2016. u 07:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na društvenim mrežama objavljena je snimka na kojjoj se vidi trenutak eksplozije u Ankari kada je život izgubilo 34 ljudi, a ranjeno 125.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad, a neimenovani dužnosnik je naveo kako preliminarni rezultati istrage ukazuju da je Radnička stranka Kurdistana (PKK) ili neka grupa povezana s njima - odgovorna za napad.

Eksplozija je odjeknula u blizini središnjeg Geven parka u nedjelju.

Poslije eksplozije čula se i pucnjava, navodi agencija Reuters. Ta oblast je bila evakuirana zbog straha od novog napada.

Turski list Huriyyet dodaje kako je jedan broj vozila zapaljen, a na mjesto eksplozije stiglo je mnogo ambulantnih vozila, piše Al Jazeera.

Prema navodima privatne NTV, eksplodirao je automobil, dok je stanica TRT izvijestila kako je eksplozija uslijedila poslije sudara automobila i autobusa u kojem se nalazilo 20-ak ljudi.

Huriyyet podsjeća kako je SAD upozorio prije tri dana svoje državljane na mogući napad u Ankari.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg oštro je u nedjelju osudio teroistički napad u središtu Ankare u kojem su ubijene 34 osobe, stoji u priopćenju organizacije.

"Oštro osuđujem današnji teroristički napad u središtu Ankare, a obiteljima žrtava i turskom narodu upućujem izraze najdublje sućuti. Nadam se da će se ozlijeđeni u potpunosti i brzo oporaviti", kaže se u priopćenju.

Stoltenberg je istaknuo da nema nikakva opravdanja za tako prljavo nasilje te da su zemlje saveznice NATO-a solidarne s Turskom u odlučnoj borbi protiv terorizma u svim njegovim oblicima, piše Hina.

Turski ministar zdravstva potvrdio je kako su trideset i četiri osobe poginule. Mehmet Muezzingoglu je rekao da je u bolnice prebačeno 125 ozlijeđenih, od kojih 19 u kritičnom stanju.

''Vjeruje se da su među poginulima i dvojica napadača'', dodao je.

Ministar unutarnjih poslova najavio je da će ime organizacije odgovorne za napad objaviti u ponedjeljak, kada se dovrši istraga.

Kopirati
Drag cursor here to close