Prkos

Obitelj poginule djevojčice odbila primiti nagradu Tomislavgrada

Vijesti / Flash | 07. 07. 2017. u 10:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obitelj pokojne Božane Mioč iz Tomislavgrada, nesretno stradale djevojčice čijim je organima spašeno šest drugih života, odbila je primiti medaljon Općine Tomislavgrad koja ih je željela nagraditi zbog humane geste.

Gabrijela Mioč, majka djevojčice koja je preminula od posljedica prometne nesreće, obratila se vijećnicima i načelniku rekavši kako su odlučili odbiti priznanje.

''Odlučila sam zajedno sa svojim mužem, ne prihvatiti ovo prestižno priznanje. Razlog odbijanja Medaljona općine Tomislavgrad je sljedeći: prošlo je skoro godinu dana od ovoga nesretnog događaja koji je zadesio našu obitelj, a ni danas u toj ulici koja je u središtu grada, nisu poduzete ama baš nikakve radnje niti su postavljena sredstva kojima bi se usporio i regulirao promet'', navela je majka u obraćanju.

''Želim napomenuti da se u istoj toj ulici prije par godina ugasio još jedan mladi život, također zbog neprilagođene brzine. Velika brzina kumovala je prometnoj nesreći, u ovoj ulici čije posljedice i dan danas osjeća jedan dečko koji je imao više sreće od moje Božane. Puno više sreće od Božane imala je tada curica, danas odrasla i zdrava djevojka koju je auto udario na istom mjestu kao i moju djevojčicu, na sreću završilo se bez ozbiljnijih posljedica. Znači nužno je iznaći način i rješenje, te postaviti prepreke za usporavanje i reguliranje prometa u Ulici Stjepana Radića. Sve ovo sam planirala staviti u tekst dopisa i uputiti načelniku općine Tomislavgrad i Službi za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove. Umjesto dopisa na prethodno spomenute adrese, uručit ću uokvireno ovo obraćanje načelniku općine, kao podsjetnik da se trenutna nepažnja može i oprostiti. Međutim, sustavno zanemarivanje i ignoriranje životnih problema, s kojima se susreću stanovnici pojedinih dijelova općine Tomislavgrad, neoprostivo je! Nadam se, da ćete ovo moje obraćanje dobro proučiti i poduzeti sve, da se ovaj problem što prije riješi, jer kako naš narod kaže: 'Zlo se ne rađa za godinu, već za tren!''', navela je majka.

Inače, Medaljon općine uručen je predstavniku Športskog društva Šujica Šport za dugodišnju organizaciju Šujičkog polumaratona i poticanje zdravoga načina života, dok će Medaljon naknadno biti uručen Zdravku Mamiću. Povelja počasnog građanina Tomislavgrada uručena je pak hrvatskome znanstveniku Romanu Ozimecu - uredniku monografije Prirodoslovno - povijesna baština općine Tomislavgrad.

U spomen na 1924. godinu kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske spomen bazilike, u Tomislavgradu se obilježava Dan općine.

Nazočnima se obratio i načelnik Ivan Vukadin koji je govorio o problemima Općine rekavši kako za ''tragediju iseljavanja nije kriva lokalna zajednica, da općina ne može zapošljavati i graditi tvornice, ali treba stvarati uvjete za razvoj poduzetništva''.

Inače, obitelj Mioč je za nagradu predložio lokalni portal TomislavNews, a o problemu prometnice pisao je u više navrata i portal Bljesak.info.

Službeni odgovor na pitanje hoće li se na toj prometnici postaviti ležeći policajac kako su to građani tražili peticijom glasio je kako se ne zna.

Pročitajte: Lakše darivati medaljon, nego izraditi ležećeg policajca

Kopirati
Drag cursor here to close