Prirodna nepogoda

Obilne padaline izazvale velike probleme u Trebinju i Bileći

Vijesti / Flash | 30. 11. 2014. u 10:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Trebinju je od jučer palo 110, a u Bileći 151 litar kiše po metru kvadratnom.

Prema podacima iz Hidroelektrana na Trebišnjici (HET), trenutni protok rijeke Trebišnjice kroz grad je 245 kubnih metara u sekundi.

Direktor Direkcije za upravljanje sustavom HET-a Blagota Marković rekao je za Radio Trebinje da je od jučer od 10 sati u sliv Sušice palo oko 230 litara kiše po metru kvadratnom, dok u sjevernijim dijelovima regije nije bilo značajnijih padalina.

Obilne kišne padaline donijele su problem stanovnicima dijela Polica uz potok Lušac, gdje se voda ulijevala u podrumske prostorije.

Osim u ovom dijelu grada, trebinjski vatrogasci su intervenirali i na Aleksinom međi i na Mosku. Voda se izlila i na put prema naselju Rupe.

U bilećkom selu Vrbica od udara groma stradale su tri krave na imanju Vojislava Uljarevića. Grom je u štalu, u kojoj je bila stoka, udario jučer oko 11 sati i zapalio sijeno u objektu. Vatrogasci su uspjeli zaustaviti širenje požara na druge objekte.

Iz trebinjskog vodovoda su upozorili potrošače da je zbog velike količine padalina voda za piće iz gradskog vodovoda i vodovoda Lastva zamućena, pa je prije upotrebe treba prokuhavati.

Meteorolozi obilnije padaline najavljuju i sutra.

Kopirati
Drag cursor here to close