Obljetnica

Obilježeno stradanje hrvatskih branitelja na Pomenu

Nakon službenog dijela programa upriličeno je misno slavlje koju je predslavio tomislavgradski župnik fra Hrvoje Miletić uz koncelebraciju svećenika duvanjskog i jablaničkog dekanata.
Vijesti / Flash | 23. 07. 2023. u 16:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji tomislavgradskih udruga iz proisteklih iz Domovinskoga rata i Župe svetog Ilije u Doljanima na Pomenu, općina Jablanica, u nedjelju je svetom misom zadušnicom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena trideseta godišnjica stradanja hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na ovom dijelu bojišnice iz sastava ratnih brigada "Kralj Tomislav" i "Rama".

Obilježavanju su nazočili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općina Tomislavgrad i Prozor-Rame, brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici, te druge osobe iz društvenog i političkog života Tomislavgrada i Rame.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Tomislavgrad postavila je 2014. godine spomen-ploču na kojoj su upisana imena hrvatskih branitelja stradalih upravo na ovome mjestu iz sastava tomislavgradske Ratne brigade "Kralj Tomislav" - Ljilja Zrno iz Šujice, Ivan Radoš iz Omolja, Ivan Petrović iz Mesihovine i Martin Baćak iz Letke, dok su s ramske strane na ovim padinama poginuli hrvatski branitelji Nenad Bilić i Josip Pušić. Spomen ploča je podignuta i bojniku Marku Miljku iz Jasenice.

Kako bi se odala počast svim hrvatskim braniteljima stradalima na ovome nekadašnjem bojištu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Tomislavgrad je također postavila ploču na kojoj su upisana imena i preostalih osam hrvatskih branitelja, stradalih na jablaničkome bojištu (Josip Mioč, Perica Kutleša, Frano Krišto, Marko Belić, Mate Mamić, Mićo Šokčić, Ante Luketić i Željko Bogdan).

Nakon službenog dijela programa upriličeno je misno slavlje koju je predslavio tomislavgradski župnik fra Hrvoje Miletić uz koncelebraciju svećenika duvanjskog i jablaničkog dekanata.

U svojoj propovijedi fra Hrvoje je pozvao vjernike na strpljenje jer, kako kaže, bez strpljivosti preostaje slijepa volja koja sve opustoši u pokušaju da iskorijeni, podijeli, razgraniči, isključi i osudi…

Kopirati
Drag cursor here to close